A-tým - reportáž
19.11.2022
Autor: Daniel Krátký

Kolín? Velká výzva i čas na změnu, líčí (staro)nové tváře Tomáš Jelínek a Josef Zajíc

clanek-1

V pátek představil SC Marimex Kolín nováčky do defenzívy, kteří se hned připojili k A-týmu Kozlů v rámci přípravy na sobotní zápas Chance ligy proti Porubě. Jaké jsou první dojmy Tomáše Jelínka a Josefa Zajíce z návratu do Kolína? Proč se rozhodli změnit angažmá? Více v krátkých rozhovorech po prvních tréninkových jednotkách.


Tomáš Jelínek: Rodiče určitě přijdou!

Tomáši, jak jste nadšený z vašeho návratu domů do Kolína?
Těším se moc, je to nová výzva, za kterou jsem rád. Doufám, že se mi návrat na domácí kluziště vyvede a budeme co nejúspěšnější.

Jak probíhala jednání o vašem přesunu ke Kozlům?
Zhruba čtrnáct dní dozadu mi volal agent, jestli bych se nechtěl vrátit do Kolína. Přemýšlel jsem nad tím, protože v Polsku jsme měli před sebou sedm hodně důležitých zápasů. Kdybychom v nich uspěli, tak bychom mohli uhrát i play-off. To se nepovedlo, takže jsem volal agentovi, že bych se rád vrátil.

Co Polsko? Jak se vám v Novém Targu líbilo? Výsledkově to totiž nebylo nic moc…
Měli jsme jen dvě výhry z asi dvaceti zápasů, vůbec se nám nedařilo. Co k tomu říct… Parta jsme byli super, ale na ledě to tak vůbec nevypadalo. Nedařilo se nám, nedávali jsme góly.

V Kolíně vás teď určitě bude podporovat na zápasech i rodina, je to tak?
Rodiče určitě přijdou! Ale myslím si, že to pro mě bude v Kolíně hodně náročné mentálně. Musím to zvládnout. Chci předvádět co nejlepší výkony.

Josef Zajíc: Všechno se hodně posunulo

Pepo, jak se zrodil váš přesun ke Kozlům?
V hokejovém životě se takové věci dějí pořád. V Prostějově už mě to nenaplňovalo, klub na to navíc koukal stejně. Cítil jsem, že je čas na změnu. Jsem rád, že jsem se dostal sem. A tak jsme si obě strany zavolali, jestli bych neměl zájem. A ten jsem měl, a tak jsem v Kolíně.

Vy už jste si v Kolíně krátce zahrál během sezony 2016/17. Jak na to vzpomínáte?
Byla tu sice druhá liga, ale hokejově mám z Kolína asi největší zážitky. Zažil jsem tady snad tu nejlepší partu a hrozně jsem si to tady užíval. Kolín mám rád. Nebyl jsem tu tehdy tak dlouho, ale moc jsem si to v Kolíně oblíbil.

Jak se prostředí stadionu od té doby změnilo?
Hodně, zázemí se změnilo výrazně. Kabiny a vůbec všechno se hodně posunulo. To je super.