A tým - preview
22.11.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Atraktivní středeční souboj! Kozlové přivítají Duklu Jihlava

clanek-1

Je tu další zápas Chance ligy! V rámci 23. kola druhé nejvyšší soutěže přivítají Kolínští na svém ledě slavného soupeře. Tím bude jihlavská Dukla v čele s trenérem Viktorem Ujčíkem. Zápas na ledě zimního stadionu v Kolíně startuje v 18:00. Vstupenky jsou k dispozici on-line skrze prodejní aplikaci klubu. Pokladny před zápasem pak budou spuštěny hodinu před zápasem.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové v pátek představili nové tváře do obrany, a tak do Poruby mohli vyrazit s klasickým počtem šesti obránců. Jenže to nakonec nebylo na výsledku vůbec znát. Proti lídrovi tabulky HC RT TORAX Poruba Kolín příliš nestačil a nakonec schytal šest gólů. Už v 9. minutě se snažili trenéři tým oživit střídáním gólmana. Ale ani to nepomohlo. A Kozlové prakticky po celý zápas tahali za kratší část provazu. S výkonem nebyli spokojení ani trenéři v čele s Petrem Martínkem.

„Předvedli jsme proti Porubě velice špatný výkon a po zásluze prohráli. Nevím, co s námi dvě třetiny bylo. Domácí hráli velmi dobře, ale my v podstatě neexistovali. Neplnili jsme nic, co jsme si před zápasem řekli. Výsledek 6:4 ještě pro nás vypadá slušně, ale všichni víme, jak to bylo. Chvílemi to pro nás vypadalo úplně strašidelně a musím přiznat, že jsem měl strach z velkého debaklu. Těžko se mi utkání hodnotí. Musíme si jej rozebrat, protože jsme nehráli dobře,“ líčí trenér Kozlů s tím, že se tým bude chtít svým fanouškům revanšovat v domácím zápase s Duklou Jihlavou.

Informace o soupeři

Dukla prožívá náročnou sezonu. Jihlavští se totiž rozloučili se svým Horáckým zimním stadionem, nyní tak musí vzít za vděk azylem v Jindřichově Hradci nebo Moravských Budějovicích. I tak jsou však svěřenci Viktora Ujčíka v tabulce poměrně vysoko se ziskem 35 bodů. V posledním utkání ale Jihlava podruhé v sezoně padla v derby o Vysočinu s Třebíčí. Nyní si bude chtít spravit chuť proti Kozlům. Podaří se to? Anebo Kozlové znovu uspějí na domácím ledě? Zápas Kolína s Jihlavou startuje ve středu v 18:00.

Individuální statistiky v Dukle vede ex-kolínský Patrik Miškář, jenž rozsekl i úvodní souboj Jihlavy s Kolínem v Jindřichově Hradci. Šestadvacetiletý útočník nasbíral ve 22 zápasech už 18 bodů (9+9). Ještě o jeden gól více vstřelil bývalý mládežnický reprezentant Otakar Šik. Hlavní útočné duo spolu válí i na přesilovkách. Jedničkou Dukly je Adam Beran, jehož bratr Matěj bojuje v dresu extraligového Kladna v extralize.

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup (9. Sajdl) – Čáp, Jelínek, Cibák, Niko, Zajíc, Křepelka – Sklenář, Matějček, Král – Dlouhý, Korkiakoski, Veselý – Síla, Morong, Ouřada – Šedivý.

HC Dukla Jihlava: Beran (41. Wolf) – Dundáček, Bilčík, Kolář, Kočí, Dvořák, Haman, Chvátal – Jungwirth, Miškář, Šik – Harkabus, Skořepa, Fronk – Křehlík, Handl, Pořízek – Cachnín, Juda, Brož.

Vstupenky

Vstupenky na zápas s Jihlavou jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel s HC Dukla Jihlava startuje v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.