A tým - preview
25.11.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Důležitý duel! Kozlové vyzvou v sobotu Šumperk

clanek-1

Vysoká výhra nad Jihlavou je zapomenuta, Kozlové se nyní soustředí na další důležitý zápas. V rámci 24. kola Chance ligy je totiž čeká cesta do Šumperka, kde vyzvou tamní Draky. Ti dokázali naposledy vykrást Kolín díky skvělé třetí třetině, nyní mají Kolínští šanci svému soupeři vše vrátit a posunout se v tabulce o něco výše. Podaří se jim to? V Šumperku startuje souboj s Kolínem v sobotních 17:00.


Aktuálně z A-týmu

V posledním zápase si Kozlové došli pro přesvědčivou výhru 6:1 nad Jihlavou, kterou hattrickem dirigoval Matěj Morong, jenž dostal příležitost v elitním útoku po boku Jana Veselého a Zdeňka Krále. Z toho měl radost i kouč Kozlů Petr Martínek. „Zvažovali jsme koho dát ke Zdeňkovi a Honzovi do prvního útoku, vyšel nám z toho nejlépe Matěj, který hrál den předtím utkání Champions Hockey League. Věřili jsme, že by i to mohlo nějakým způsobem pomoct. A dal hattrick, zaplať pánbůh za to. Matěj dobře pracuje v tréninku, je to trošku o jeho hlavě. Když bude mít pokoru a bude dobře pracovat, tak z něj může být velmi dobrý hokejista,“ líčí trenér Petr Martínek.

Celkově zápas ale patřil Kolínu, Jihlava měla dobré pasáže pouze v úvodu utkání a poté také za stavu 3:1 pro Kozly. „Věděli jsme o síle soupeře a myslím, že jsme se na něj dobře připravili, i přesto, že jsme neměli dostatečný počet hráčů. Ale myslím si, že všichni kluci předvedli parádní výkon. Utkání pro nás nezačalo úplně nejlépe, soupeř si v úvodních minutách vytvořil velký tlak. Měli jsme až zbytečně přehnaný respekt, ale pak se začali osmělovat. Po krásných brankách jsme se dostali do vedení. V zápase jsme pak diktovali tempo. 6:1 je zasloužené a parádní vítězství,má jasno trenér Kozlů.

V sobotu čeká Kozly veledůležitý souboj v Šumperku, Draci jsou totiž Kozlům přímým konkurentem v dolní části tabulky Chance ligy. „Šumperk vyhrál naposledy ve Frýdku, poslední zápasy má velmi dobré. Nečeká nás tam nic lehkého. Je to soupeř, který je u nás blízko v tabulce na ocasu dole. Musíme je načapat u nich, stejně jako to oni udělali u nás. Zkrátka udělat všechno, abychom přivezli body. Jsem přesvědčený, že jsme tam schopni bojovat a bodovat, když podáme takový výkon, jako proti Jihlavě,“ uzavírá Petr Martínek.

Informace o soupeři

V uplynulé sezoně byli Draci tím týmem, který sice spadl do baráže, v té si však nakonec Šumperk uhájil členství v Chance lize i pro sezonu 2022/23. Avšak do té už vstoupili Draci s novým trenérem, kterým se stal dosavadní asistent Lukáš Majer, jeden z nejmladších českých trenérů v profesionálním hokeji. Moravský tým také obměnil velkou část kádru. Nicméně zůstaly opory jako Lukáš Žálčík nebo Tomáš Drtil. Draci nezahájili sezonu úplně ideálně, z prvních pěti zápasů vyválčili pouze tři body. Jenže pak se zvedli. Nyní tak mají za sebou dvě výhry v řadě, poprvé v sezoně mohou mít na kontě tři tříbodové zisky za sebou. Jenže v cestě stojí Kolín.

Šumperk se může opřít o kvalitní gólmany. Jak Petr Hamalčík, tak také Slovák Jakub Lackovič potvrzují v zápasech Chance ligy svou kvalitu, ofenzívu táhne osvědčené jméno Lukáše Žálčíka, nicméně nejproduktivnějším Drakem je Jiří Průžek. Čtyřiadvacetiletý forvard nasbíral ve třiadvaceti zápasech hned dvaadvacet bodů (7+15), čímž se řadí mezi elitní pětku kanadského bodování Chance ligy. Po přesunu z Kolína v dresu Šumperka hraje taky Lukáš Nedvídek, jenž zatím v šesti duelech nasbíral gól a dvě nahrávky.

Sestavy z posledního utkání

Draci PARS Šumperk: Hamalčík – Kadeřávek, Eliáš, Rutar, Hrachovský, Kunst, Dudycha – Průžek, Bartoš, Žálčík – Svoboda, Šuhaj, Š. Jelínek – Vachutka, Nedvídek, Kohút – Křemen, Bernat, Jouza.

SC Marimex Kolín: Růžička – Cibák, Čáp, Piegl, Křepelka, Zajíc, T. Jelínek – Veselý, Morong, Král – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Síla, Matějček, Lang – Šedivý.