A tým - preview
29.11.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Jubilejní zápas je tady! Kozlové v retro dresech vyzvou Sokolov

clanek-1

30.11.1932. Přesně v tento datum byly schváleny první stanovy hokejového klubu v Kolíně. A právě ve středu 30. listopadu 2022 čeká kolínský hokejový klub zápas druhé nejvyšší hokejové soutěže. V rámci 25. kola Chance ligy přivítají svěřenci Jana Šťastného sokolovský Baník. Přesně v den 90. výročí hokeje v Kolíně startuje zápas v 18:00. Přijďte si užít i zajímavý doprovodný program.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové aktuálně podávají nevyrovnané výkony. V domácím prostředí se svěřencům poměrně daří, a to i díky početné podpoře kolínských fanoušků a příznivců. Nicméně venku je to trápení, naposledy v Šumperku svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka dlouho vedli, jenže nakonec museli být rádi za bod. To když srovnával šest sekund před koncem základní hrací doby po sebevědomé kličce na brankovišti Kryštof Ouřada.

„Ze Šumperka jsme odjeli zklamaní. Dvě třetiny jsme hráli lépe než domácí, takže jsme pomýšleli na tři body. Po dvou třetinách jsme vedli, ale v závěru jsme byli vyloučení a domácí toho využili. Byli jsme opravdu zklamaní, ale zase na druhou stranu, Šumperk si za třetí třetinu bod zasloužil. Nakonec bral dva a my pouze jeden, nicméně i za ten jeden jsme ve své podstatě rádi,“ líčí Petr Martínek, kouč kolínského celku.

Nyní ale čeká Kozly jubilejní zápas, do kterého naskočí ve speciálních retro dresech, které připomenou výsledkově nejpovedenější časy v historii klubu. Kolínský hokej totiž slaví devadesát let, a tak budou chtít Kozlové navázat na zisk bodu z venku a vyhrát doma před svými fanoušky. A oslavit výročí založení klubu. „Každý bod z venku je určitě dobrý. Nyní musíme sebrat body na domácím ledě, navíc v den výročí našeho klubu. Chceme znovu potěšit naše fanoušky, velí kouč Petr Martínek.

Informace o soupeři

V posledním kole se Sokolov v akci nepředstavil, jelikož tým trenéra Martina Štrby trápila marodka. A tak byl duel s Litoměřicemi odložen. A protože Sokolov odkládal před časem také zápas s Kolínem, tak má na kontě oproti ostatním týmům Chance ligy o dva zápasy méně. Kvůli tomu jsou Sokolovští se ziskem třiceti bodů na 11. místě. O bod právě před Kolínem, a tak se jedná o další velmi důležité utkání, které Kozlové potřebují zvládnout. Zároveň se však Kolín utká s baníkovci poprvé v ročníku, a to vzhledem k již zmiňovanému odloženému utkání. Sokolovu se daří poměrně vyrovnaně doma i venku, ačkoliv o dva body více, přesněji řečeno šestnáct, nasbírali Štrbovi svěřenci na domácím stadionu.

Jasnou jedničkou Baníku je Martin Michajlov, první ligou ostřílený gólman se před sezonou přesunul do Sokolova z Prahy, kde hájil barvy Slavie. Hlavní ofenzivní silou je Jaromír Kverka, syn bývalého úspěšného hokejisty se v extralize sice nastálo neusadil, ale v první lize patří každoročně mezi hvězdy a nejproduktivnější hráče. Nejinak je tomu i letos, Ve dvaceti zápasech nasbíral třicetiletý šikula hned dvaadvacet bodů (7+15). Druhý v produktivitě je Tomáš Vracovský, ten má na kontě šest gólů a 8 nahrávek. Poslední změnou v kádru je odchod Lukáše Stehlíka do Slavie, naopak do týmu dorazil z béčka Pardubic extraligou ostřílený bijec Jakub Hajný.

Sestavy z posledního zápasu:

SC Marimex Kolín: Soukup – Cibák, Čáp, Piegl, Křepelka, Zajíc, T. Jelínek – Veselý, Morong, Král – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Síla, Matějček, Lang – Šedivý.

HC Baník Sokolov: Michajlov – Tomek, Novák, Baláž, Weinhold, Rulík, Krutil, Vodička – Hauser, Vrhel, Vracovský – Tomi, Jiskra, Kružík – Stehlík, Jurčík, Osmík – Švec, Rohan, Hajný.

Vstupenky

Vstupenky na speciální výroční zápas Kozlů se Sokolovem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to buďto o poukazy do KFC nebo o vstupenky na Velkou cenu Kolína v cyklokrosu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Speciální duel se Sokolovem startuje úvodním buly v 18:00, klub divákům doporučuje dorazit na stadion s předstihem. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.

Doprovodný program

Pro kolínský hokej výjimečný večer žádá zároveň i zajímavý program pro fanoušky. Ty čeká díky speciálnímu fotokoutku soutěž o nejoriginálnější fotografii. Zároveň se příznivci kolínského hokeje nebudou nudit ani během přestávek, kdy se na ledě představí malé kolínské naděje a také čeká fanoušky soutěž přímo na ledě. Více informací o specialitách pro zápas jubilejní zápas hokejového Kolína naleznete v článku.