A-tým - reportáž
01.12.2022
Autor: Věra Pavlovská | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Retro dresy? Mohli bychom v nich hrát častěji, vtipkuje Jakub Soukup. Z nuly má radost

clanek-1

Už párkrát o vychytanou nulu přišel ve třetí třetině, načekal se na ní celkem dlouho. Nyní to konečně vyšlo a Jakub Soukup nepustil za svá záda během zápasu ani jeden puk. Poprvé v dresu Kozlů. Brankář Kolína přispěl k výhře nad Sokolovem dvaceti zákroky.


Kubo, jak těžký zápas to byl? Dokázal byste ho popsat ze svého pohledu?
Musím říct, že to byl fyzicky náročný zápas, zejména pro mě. Měli jsme docela dost oslabení a také nás zavírali v obraném pásmu, takže to pro mě bylo hodně fyzicky náročné. Na druhou stranu musím moc pochválit kluky. Bylo tam hodně zablokovaných střel. Výborný týmový výkon, který nás dovedl ke třem bodům, takže spokojenost.

Přemýšlel jste pak s průběhem zápasu trochu o čistém kontu?
Kdybych nad ním, jako gólman nepřemýšlel, tak by to bylo divný. Vždy se ale koukám spíše na to, abychom vyhráli, protože ten pocit po vítězství nic nenahradí. Samozřejmě, že když to bylo už 4:0 a zápas směřoval ke konci třetí třetiny, tak už jsem nad tou nulou přemýšlel.

Jakou máte radost, že vychytaná nula konečně vyšla?
Samozřejmě velkou. Je to moje první nula tenhle rok, tedy tuším. Radost je, ale jak jsem říkal, hlavně, že se vyhrálo. Mohli jsme si hezky zařvat v kabině a máme teď trochou času na další práci.

Jak se vám líbily retro dresy?
Když jsem ho po zápase svlékl, tak jsem říkal, jestli v nich nebudeme moct hrát častěji. Jsou hezký, super. Jsem zvědavý na nějaké fotky, jak to bude vypadat. Líbí se mi, jak jsou bez reklam, ale samozřejmě v dnešní době musí být sponzoři vidět.

Nyní vás čeká trip na Moravu, kde vyzvete Vsetín a Zlín, jak se těšíte?
Sice tam nejedeme v roli favorita, ale určitě to tam nejedeme odklouzat. Jedeme si tam každopádně alespoň pro nějaký ten bod, když to vyjde dobře, tak i pro alespoň jednu výhru. Oba týmy jsou skvělé a těším se tam. Ve Vsetíně chodí hodně lidí, takže to bude určitě super zážitek. Bude to pro nás zase něco trochu jiného, ale užijeme si to.