A-tým - reportáž
08.12.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Tahali jsme nohy za sebou, ví bojovník Vojtěch Síla po prohře 2:6

clanek-1

Náročný program poslední dní si na kolínských hokejistech vyžádal svou daň. Přeplněná marodka zraněných a nemocných hráčů a taky velká únava. Ta byla patrně znát v utkání Kozlů proti Prostějovu, ve kterém domácí tým padl 2:6. U jednoho ze dvou gólů Kolína si připsal bod za asistenci také bojovný útočník Vojtěch Síla. Jak dvacetiletý křídelník viděl duel proti Jestřábům?


Vojto, jak těžce se hodnotí takový zápas?
Už před zápasem jsme věděli, že to dnes nebude lehký duel. Byl to opět zápas na tři lajny, takže fyzicky náročný. Byli jsme asi navíc unavení po zápase se Zlínem a Vsetínem, což bylo asi vidět i z hlediště. Hodně jsme v zápase tahali nohy za sebou.

Co tam bylo špatně, co se musí zlepšit?
Teď se musíme hlavně připravit, aby nám chodily nohy příští zápas. Musíme také do zápasu přijít s větším nadšením a týmovostí. Tyto dva faktory v utkání s Prostějovem chyběly.

Kolik sil vzal zápas s Prostějovem, když jste hráli zase na tři lajny?
Vzalo nám to všechen zbytek sil, co v nás po tripu zbyl. Kluci jsou na marodce, někteří zranění, někteří nemocní a v zápase nám také moc schází. Je hodně znát, že chybí Kouky (Petr Koukal), také že absentují Zdenda Král a Korki (Markus Korkiakoski). Tito zkušení hráči nám na hřišti chybí.

Jaký vás čeká následující program? Už v sobotu zase hrajete v Litoměřicích...
Začal bych tím, že ve čtvrtek máme volno, takže musíme všichni pořádně zregenerovat. A do sobotního zápasu samozřejmě nastoupíme s nadšením a snahou vyhrát.