A-tým - reportáž
17.12.2022
Autor: Daniel Krátký | Foto: Martin Voltr & Markéta Křížová

Trejd Kozlů s Jestřáby: Za Jana Veselého přichází Martin Novák

clanek-1

Ještě před vánočními svátky hlásí kluby SC Marimex Kolín a LHK Jestřábi Prostějov hráčskou výměnu. Ta se týká ofenzivy obou mužstev –⁠ kádr Kozlů totiž opouští Jan Veselý, jenž se nově stává členem kabiny Prostějova. Opačným směrem se naopak stěhuje kapitán Jestřábů Martin Novák.


Osmadvacetiletý útočník Jan Veselý se do Kolína po letech vrátil díky spolupráci Kozlů s Mountfieldem HK, sezonu 2022/23 ale v Polabí nedokončí. Toužil totiž po nové výzvě, kterou se mu stává ambiciózní tým Prostějova. S Kozly se loučí s letošní bilancí čtyřiadvaceti bodů (13+11) ve dvaceti zápasech. Svůj prostor dostal vytáhlý forvard také v A-týmu Mountfieldu HK, střelecky se prosadil v Champions Hockey League.

V kádru Kozlů jej nahradí čtyřiatřicetiletý Martin Novák, jenž v Prostějově zastával druhým rokem pozici kapitána. V dosavadním průběhu Chance ligy kvůli zranění odehrál zkušený křídelník jen jedenáct zápasů, v nich ale zapsal hned dvanáct kanadských bodů (5+7). Nyní už je plně zdravý a soustředí se na nové angažmá. Svůj poslední gól v dresu Jestřábů vstřelil paradoxně proti Kolínu. V minulých letech odchovanec pražské Sparty patřil do kádru Motoru České Budějovice, se kterým si vyzkoušel i nejvyšší soutěž. Své bohaté zkušenosti by měl prokázat i v barvách Kozlů, ve středočeském celku by měl patřit k týmovým lídrům.

Manažer A-týmu SC Marimex Kolín Lukáš Krejčík k trejdu: „Honza nás požádal o uvolnění ze smlouvy do zahraničí, ale to jsme si v naší situaci, kdy nás trápí velký počet zranění v kádru, nemohli dovolit bez získání hráčské náhrady. Po této situaci jsme se rozhodli, že pro klub i hráče bude nejlepší, když se naše spolupráce ukončí. Jsme rádi, že jsme se nakonec domluvili s Prostějovem na výměně, přichází k nám adekvátní náhrada v podobě Martina Nováka. Martin je zkušený hráč, který umí bodovat, zároveň je to velký bojovník, umí táhnout tým. Přejeme si, aby se mu v Kolíně dařilo tak, jako v jiných mužstvech, ve kterých působil. To samé platí i pro Honzu Veselého v Prostějově, jemuž děkujeme za odvedené služby.“

Statistiky Martina Nováka