A tým - preview
18.12.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Po pauze do akce. Kozlové se pokusí dobýt třebíčskou defenzivní hráz

clanek-1

Po reprezentační přestávce se ještě před vánočními svátky znovu rozjíždí Chance liga. Druhou nejvyšší soutěže čekají před Štědrým dnem ještě dvě kola. Kozlové nejprve na domácím ledě vyzvou třetí tým tabulky, a to Horáckou Slavii Třebíč. Duel na ledě zimního stadionu v Kolíně startuje v pondělních 18:00. Vstupenky jsou k dispozici on-line skrze prodejní aplikaci, případně hodinu před zápasem na pokladnách.


Aktuálně z A-týmu

Kolínský hokej prožil poměrně divokou reprezentační přestávku. V rámci dohrávky 12. kola Chance ligy Kozlové prohráli na ledě Sokolova vysoko 0:6, nicméně Západočeši do duelu nasadili až příliš mnoho hráčů na střídavý start, než dovolují pravidla. A tak byl zpětně duel kontumován, a to konečným výsledkem 5:0 pro Kolín. Kozlové tak nakonec zapsali do tabulky tři body, čímž se posunuli na 11. místo se ziskem 37 bodů. Administrativní výhra ukončila také sérii pěti porážek v řadě, ve které Kolín vybojoval body na ledě Zlína a Litoměřic. Sérii porážek ale nyní budou chtít ukončit i hráči na ledě.

V posledních dnech také došlo k výměně mezi Kolínem a Prostějovem. Poté, co Jan Veselý požádal o uvolnění, se nakonec Kozlové dohodli na výměně s Jestřáby. Do Polabí tak nakonec zamířil Martin Novák, jenž zastával na Moravě pozici kapitána. Své zkušenosti by měl využít odchovanec pražské Sparty i v Kolíně. Velmi pravděpodobně naskočí už do zápasu s Třebíčí, ve kterém budou chtít Kozlové, po týdnu bez zápasu, ukončit sérii porážek na ledě. Jak příchod Martina Nováka komentoval manažer Lukáš Krejčík? „Martin je zkušený hráč, který umí bodovat, zároveň je to velký bojovník, umí táhnout tým. Přejeme si, aby se mu v Kolíně dařilo tak, jako v jiných mužstvech, ve kterých působil.“

Informace o soupeři

Třebíč patří mezi nejlepší týmy soutěže, aktuálně se nachází na třetím místě tabulky. Chlubit se může zejména bezvadnou defenzivou, která je nejlepší v celé soutěži. Brankáři Pavel Jekel a Jan Mičán doposud inkasovali pouze 64 branek, což je nejmenší číslo v Chance lize. S úspěšností takřka 26 % jsou rovněž hokejisté Horácké Slavie nejlepším týmem v přesilových hrách. Na vzájemné zápasy je v této sezoně vyrovnáno. Kozlové v úvodu soutěže doma porazili Třebíč 3:2, stejným výsledkem poté padli na ledě soupeře, když inkasovali branku v poslední minutě.

Jedničkou Třebíče je již zmiňovaný Pavel Jekel, nejproduktivnějším hráčem týmu trenéra Kamila Pokorného je, působeními v Kometě nebo Spartě ostřílený, Martin Dočekal. Ten doposud nasbíral 26 kanadských bodů (11+15). Mezi další hvězdy v kádru patří také zkušení beci Jiří Hunkes nebo Antonín Bořuta, a také vyhlášený střelec Ladislav Bittner. V extralize letos dostal šanci i Miroslav Holec. Kolínskou stopou v kádru Horácké Slavie je Matyáš Svoboda, jenž v loňském ročníku oblékal trikot Kolína.

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup (16. Sajdl) – Niko, Aubrecht, Jelínek, Zajíc, Křepelka, Cibák, Naar – Král, Morong, Veselý – Polák, Sklenář, Dlouhý – Jenčovský, Matějček, Síla – Lang, Šedivý.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Hunkes, Bořuta, Furch, Forman, Vodný, Poizl – Malý, Bittner, Dočekal – Ferda, Michálek, Holec – Krliš, Šilhavý, Meluzín – Svoboda, Michalčuk.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů s Třebíčí jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy do KFC. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Poslední domácí zápas před vánočními svátky startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.