A-tým - reportáž
23.02.2022
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kozlové bronzoví na Sportovci Kolína 2021

clanek-1

Hokejisté kolínského A-týmu obsadili 3. místo v anketě Sportovec Kolína 2021. V úterý 22. února převzal na pódiu cenu kapitán loňského týmu David Šafránek a jeho spoluhráči Vojtěch Síla, Jakub Váchal, Dominik Zumr, René Piegl a Georgy Kuznetsov.


Hokejisté v sezoně 2021 zakončili své premiérové působení profesionální v Chance lize na šestnáctém místě, ale prezentovali se dobrými výkony a až do posledního kola bojovali o účast v play off. V ročníku 2021/2022, jehož základní část bude končit zanedlouho, jsou aktuálně sedmí. Stoprocentně se již vyhnuli přímému sestupu, který potkal Kadaň, Havířov a Benátky nad Jizerou. Nyní bojují o neúčast v play down, ale vzhledem k povedeným výkonům z poslední doby by mohli pomýšlet i na play off. Uvidí se na začátku března.

Připomeňme, že za postupovou sezonu získali kozlové loni prvenství v této soutěži. Letos je naprosto jasně přeskočili basketbalisté, kteří loni v nejvyšší basketbalové soutěži obsadili 3. místo a bronzové medaile za to. Druhé místo obsadili sportovní gymnasté Kolína, kteří loni v extralize získali zlaté medaile. Pro kozly je tak letošní bronz určitě úspěchem.