A tým - preview
20.12.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Před Vánoci na Hanou! Kozlové chtějí potvrdit zlepšení v Přerově

clanek-1

Poslední souboj před vánočními svátky, Kozly čeká výjezd do Přerova. Kolínští hokejisté v pondělí doma na svém ledě přetlačili Třebíč a po výsledku 2:1 poskočili na 9. příčku v tabulce, nyní budou chtít svůj zlepšený výkon chtít potvrdit na Hané. A pak si užít svátky s vítěznou náladou. Povede se to? Zápas na ledě MEO Arény startuje v 18:00.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové vstoupili po reprezentační pauze do Chance ligy úspěšně, na domácím ledě vybojovali tři body v zápase s Horáckou Slavii Třebíč. „Soupeř velmi kladl důraz na defenzivní činnost, ale my na ledě nechali všechno. Zápas jsme urvali na vůli, za což jsme moc rádi. Možná jsme hráli až moc defenzivně, ale byl to i náš cíl,“ říká kouč Kozlů Petr Martínek, který, stejně jako téměř všichni, ocenil i výkon nové posily z Prostějova. Martin Novák se totiž představil hned vítězným gólem na začátku druhé třetiny. „Přinesl do týmu vehemenci, ukázal i to, že je bodový. A to od něj očekáváme. Zatím se jeví výborně v kabině i v týmu.“ líčí trenér Kolína.

V posledním duelu před Vánoci čeká Kozly souboj s Přerovem, jaký to bude zápas? „Přerov si taky prošel krizí, očekáváme zápas jako s Třebíčí. Nemůžeme koukat doprava, ani do leva. Musíme tam jet s tím, že se pokusíme urvat nějaké body. Během reprezentační pauzy jsme si všechno vyříkali. Musíme hrát zápasy jako s Třebíčí – plný obětavosti, nasazení a důrazu. Pak můžeme pomýšlet na body,“ uzavírá Petr Martínek.

Informace o soupeři

Zubři si před pauzou prošli určitou krizí, když prohráli čtyři zápasy v řadě. Nyní střídají porážky s výhrami, v posledním kole ale svěřenci Roberta Svobody vybojovali cenný bod za porážku v prodloužení na ledě Poruby. Nyní se budou chtít Hanáci před Vánoci rozloučit se svými diváky výhrou. V cestě jim bude kromě soupeře z Kolína stát také marodka, jelikož v posledním zápase se Přerovu zranili hned tři hráči. A to Jan Svoboda, Daniel Ministr a hlavně Tomáš Kudělka, který byl jedním z nejdůležitějších obránců mužstva. Uvidíme, kterak si tedy povedou oslabení Zubři proti Kozlům, ani Kozlové však nemají marodku zdaleka vyprázdněnou.

Jelikož Michael Petrásek už nějaký čas bojuje se zraněním a Daniel Král odcestoval na MSJ do Kanady, tak je v současné době jasnou jedničkou Přerova mladík Michal Postava, který ve svých dvaceti letech už letos naskočil do dvaceti utkání, desetkrát pak odešel jako vítěz. Kozlové budou muset dávat pozor zejména na členy elitního útoku Antonína Pechance (6+10) a Davida Březinu (9+9), kteří jsou nejproduktivnějšími hráči týmu, podobně produktivní je i Jakub Svoboda (7+10), ten se však doposud rovněž vyskytoval na marodce. Jak skončí poslední duel Kolína s Přerovem před Vánoci?

Sestavy z posledního zápasu

HC Zubr Přerov: Postava – Černý, Kudělka, Hrdinka, Chroboček, Ševčík, Krisl, Hanák – Březina, Pechanec, Svoboda – Doležal, Dvořák, Indrák – Goiš, Macuh, Dobša – Tarnoczy, Ministr, Adámek.

SC Marimex Kolín: Soukup – Aubrecht, Čáp, Naar, Cibák, Zajíc, Jelínek – Novák, Morong, Král – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Dlouhý, Matějček, Síla – Šedivý, Lang.