A tým - preview
26.12.2022
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Atraktivní zápas! Kozlové přivítají v důležitém souboji Slavii

clanek-1

Mezi svátky na hokej! Kozly čekají na závěr roku 2022 dva důležité zápasy pro vývoj v našlapané tabulce Chance ligy. Jako první přivítají svěřenci Jana Šťastného na svém ledě Slavii, a to v neobvyklém úterním termínu 27. prosince. Zápas proti pražskému celku startuje v 18:00. V případě nákupu vstupenky můžete poté využít slevu a zavítat na další duel proti Frýdku-Místku za výrazně zlevněnou cenu.



Aktuálně z A-týmu

Poslední duel před Vánoci kolínským hokejistům (hlavně výsledkově nevyšel, svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka sice zápas v Přerově dobře odstartovali, jenže v úvodních šancích selhali v koncovce. A soupeř možná až krutě trestal sebemenší chybičky v defenzívě. A tak nakonec Kozlové na Hané prohráli poměrně vysoko 1:5, ačkoliv kupříkladu střelecky byl zápas naprosto vyrovnaný (34 ku 32 střelám).

„Na začátku jsme si vytvořili velké šance, které jsme ale neproměnili. Domácí pak udeřili a za deset minut nás smetli. Ještě tam bylo trestné střílení, které naštěstí nedali. To určilo ráz utkání,“ moc dobře věděl trenér Petr Martínek. Druhá třetina pak byla vyrovnanější, ve třetí části jsme byli možná lepší. Vytvářeli jsme si šance, ale soupeř samozřejmě hrál s vědomím luxusního vedení. Zkušeně si ho pohlídal,“ měl jasno kouč Kolína.

Krátce před svátky ještě Kozlové pilně trénovali, i proto dostali dva volné dny (24. a 25. prosince). Na Štěpána už se ale kolínští hokejisté sešly k tréninkové jednotce na kolínském zimním stadionu. Jejich trénink sledovalo mnoho tváří, a to protože v Kolíně probíhal Memoriál Rudy Musílka, na který s týmem Vrchlabí zavítal také trenér mládeže a člen širšího kádru Kolína Patrik Urban. Kozlové se i s boleslavskými juniory Janem Půčkem a Vojtěchem Polákem připravovali na Slavii. S pražským celkem mají Kolínští letos vyrovnanou bilanci, na svém ledě vyhrál Kolín 3:1, venku nicméně padl 1:2. Jak dopadne třetí vzájemné měření v soutěžní sezoně?

Informace o soupeři

Slavia vstoupila do soutěže velmi špatně, už nějakou dobu sídlí na předposlední pozici tabulky (aktuálně se ziskem 36 bodů a čtyřbodovou ztrátou na Kolín). Nicméně sportovní úsek se snaží tým pozvednout, a tak došlo v kádru Pražanů k početným změnám. Hlavním trenérem už je Martin Tvrzník, který se v listopadu přesunul do Prahy z Litoměřic, kde dlouhá léta zastával pozici asistenta. Ani pod velením trenéra Tvrzníka se však výrazně nezlepšily, a tak došlo na ty již zmiňované změny. Hlavní předsezonní akvizice útočník Vladimír Růžička mladší se s týmem rozloučil, do hlavního města zamířil třeba lotyšský útočník Edgars Kulda, jenž se může pyšnit zkušenostmi z extraligy, kde v minulosti hájil barvy Zlína. Jako trefa se zatím jeví příchod Lukáše Stehlíka, jenž po svém příchodu sbírá prakticky bod na zápas. V rámci střídavých startů posílili Slavii také brankář Adam Brízgala z extraligového Kladna, nebo také útočník Matěj Chalupa, jenž ještě nedávno bojoval o místo v NHL.

Možná trochu speciální zápas by mohl čekat Dominika Sklenáře, dalšího z hráčů, kteří nastoupili v rámci střídavých startů za Slavii. Jmenovec kolínského Jakuba totiž v Kolíně započal loňský ročník, jenže u Kozlů se příliš neprosadil, a tak zamířil do Třebíče. Nyní hájí barvy Znojma. Brankářskou jedničkou Slavie byl doposud Roman Málek mladší, nejproduktivnějším hráčem je aktuálně zase zadák Karel Klikorka, jenž ve třiceti zápasech za Slavii nasbíral osmnáct (3+15) bodů. Jak si Slavia povede v Kolíně podruhé v sezoně?

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup (11. Sajdl) – Aubrecht, Čáp, Cibák, Piegl, Zajíc, Jelínek, Naar – Novák, Morong, Král – J. Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Síla, Matějček, Lang – Šedivý, Mi. Beneš, Polák.

HC Slavia Praha: Brízgala – Klikorka, Hejda, Žovinec, Szathmáry, Barák, Roth, Němeček – Všetečka, Žejdl, Kulda – Stehlík, Kern, Brož – Mrňa, D. Sklenář, Chalupa – Havrda, Labuzík, Strnad.

Vstupenky a zlevněné vstupné

Vstupenky na zápas Kozlů se Slavii jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Po nákupu vstupenky si uchovejte její speciální kód, díky němuž si můžete následně pořídit vstupenku na další zápas proti Frýdku-Místku s výraznou slevou, a to pouze za 60 korun. Více informací o zlevněném vstupném a návod, jak postupovat naleznete v článku. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Předposlední zápas před koncem roku startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.

Doprovodný program

V rámci speciálního programu bude pro fanoušky připraven malý dáreček (za dobrovolný příspěvek), před zápasem mimo jiné proběhne tradiční tipovačka na Facebooku o poukázky do KFC. Po druhé třetině následně proběhne soutěž o telefon Samsung Galaxy A13, ceny od společnosti Marimex, kolínské dresy a další hodnotné ceny. Od dětí v klubových dresech anebo ve fanshopu si můžete zakoupit speciální puk (který bude následně speciálně označený, aby soutěž mohla správně proběhnout), po skončení druhé třetiny vyčkat do pokynu moderátora a poté puk hodit co nejblíže středového kruhu pro vhazování. Vyhrává deset puků nejblíže k bodu pro vhazování ve středovém kruhu.


Prodej různých hraných dresů

Dále se během zápasu proti Slavii budou prodávat hrané dresy všech různých velikostí pouze za 200 korun. Prodej bude probíhat u vstupu u pokladny. Jedná se o staré dresy (především od mládeže), ale v prodeji bude i několik dospěláckých kusů různého designu.