A tým - preview
28.12.2022
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Odčinit úterní porážku. Kozlové v posledním zápase roku vyzvou Frýdek

clanek-1

A-tým čeká poslední utkání v roce 2022, do Kolína zavítá k dalšímu (vele)důležitému souboji Frýdek-Místek. Na soupeře z hranic Moravy a Slezska ztrácí Kolín šest bodů. Kolínští budou chtít odčinit porážku se Slavii. Utkání v Kolíně startuje v 18:00. Zápas bude doprovázet rovněž speciální program.


Aktuálně z A-týmu

V posledním zápase zapsali kolínští hokejisté druhou porážku 1:5 v řadě, když zimní stadion v Kolíně vykradla pražská Slavia. S výkonem trenéři spokojeni nebyli. „Od první minuty jsme tahali za kratší konec, první třetina skončila jen 1:1, i když z naší strany byla velice špatná. Ve druhé třetině jsme se zvedli, měli jsme nějaké šance v přesilovkách, ale branka padla do naší sítě. Když jsme to chtěli ve třetí třetině zlomit, tak jsme udělali fatální chybu, kterou soupeř potrestal. Během minuty potrestal další. A bylo po zápase,“ věděl Petr Martínek.

Porážka musela hráče o to více mrzet, protože na stadion zavítala nejvyšší návštěva v sezoně, přes 1500 diváků. „Hrozně nás to štve, soupeři jsme branky hodně darovali. Nevím, co bylo s našimi kluky, vůbec jsme nepodali výkon, jaký jsme chtěli podat. Nezbývá nám nic jiného, než se z toho oklepat. Musíme se připravit na další zápas, kdy nás čeká Frýdek-Místek. Musíme to napravit, tohle je neomluvitelné,slibuje Petr Martínek.

Informace o soupeři

Frýdek-Místek se v tabulce nachází na 8. příčce se ziskem 46 bodů, na Kolín tak mají Rysi náskok šesti bodů. Celkově podávají hokejisté Frýdku-Místku vyrovnané a kvalitní výkony. V posledním zápase přetlačili na svém ledě Přerov až po samostatných nájezdech. Nyní budou chtít přidat svěřenci Martina Janečka další výhru na ledě Kolína, kde už v úvodní čtvrtině poměrně přesvědčivě zvítězili. Jak tomu bude nyní?

Frýdek se může opřít o své gólmany. Ti jsou nejlepší v Chance lize, jak Vojtěch Mokry, tak také Patrik Švančara vyšponovali úspěšnost zákroků přes 92 %, jeden duel proti Kolínu nicméně odchytal Ondřej Kacetl z Třince. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Oskar Haas, který sbírá kanadské body i v juniorském věku jako na běžícím pásu. Zajímavým mladíčkem v týmu Frýdku je také zadák Marek Ročák, jenž už dostal prostor i v A-týmu třineckých Ocelářů.

Sestavy z posledního zápasu

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Naar, Niko, Zajíc, Jelínek, Cibák – Novák, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Půček, Morong, Síla – Šedivý, Matějček, Lang.

HC Frýdek-Místek: Mokry – Žůrek, Teper, Zeleňák, Homola, Sova, Ročák – Dostálek, Zeman, Svačina – Klimša, Vrdlovec, Ramik – Hotěk, Haas, Doktor – Geidl, Matěj, Macháček – Bednář.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů se Frýdkem-Místkem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Majitelé vstupenek ze zápasu se Slavii mohou využít speciální kód, díky němuž si můžete následně pořídit vstupenku na další zápas proti Frýdku-Místku s výraznou slevou, a to pouze za 60 korun. Více informací o zlevněném vstupném a návod, jak postupovat naleznete v článku. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Předposlední zápas před koncem roku startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.