A-tým - reportáž
30.12.2022
Autor: Věra Pavlovská, Daniel Krátký

Junior Vojtěch Polák po letech v Kolíně! Zavzpomínal jsem, prozrazuje

clanek-1

Osmnáctiletý útočník Vojtěch Polák strávil v kolínské mládeži několik let, s o rok starším ročníkem 2003 vybojoval hned několik pohárů, zahrál si třeba na turnaji v Itálii a zase hokejově povyrostl. Poté se přesunul za novými výzvami přes Liberce nakonec do Mladé Boleslavi, kde působí doteď. A ve městě automobilů září, loni si zahrál na MS do osmnácti let, nyní patří k tahounům boleslavské juniorky. A svými výkony si vysloužil také starty v prvoligovém Kolíně.


ojto, jak jste si užil první domácí zápas v áčku? Vzpomněl jste si na nějaké své chvilky v mládeži?
Užil jsem si ho skvěle. Byla tu úžasná atmosféra a rozhodně jsem trochu zavzpomínal. Hrál jsem tu tři roky a mám na to krásné vzpomínky.

Jak jste viděl souboj s Frýdkem-Místkem svýma očima?
Musím říct, že to byl velice ubojovaný zápas. Nakonec jsme urvali bod navíc v nájezdech, za což jsme šťastní.

Naskočil jste ve čtvrté formaci, kolem vás a Dana Šedivého se celkem točili centři. Nebylo to náročné takhle přepínat?
Naopak, já si myslím, že nám hodně pomohli. Jsou už přece jen zkušení. Jsem taky rád, že mě kluci podrželi a nakonec jsme to zvládli.

Jak si zvykáte na dospělý hokej?
Dospělý hokej je rychlejší v rozhodování na kotouči a je taky o dost silovější. Hraju už asi čtvrtý zápas, takže jsem si už trochu zvykl. Ale bude to z mé strany lepší a lepší.

Podle trenérů jste šikovný na nájezdy, už podruhé jste v nich dostal důvěru. To asi potěší, ne? Jen škoda, že vám uskočil puk.
To rozhodně, ale třeba teď byla moje chyba, že mi to uskočilo. Není skoro, co popisovat.

Jaký vás teď čeká program? Další zápas hraje jak Kolín, tak také juniorka Boleslavi až po novém roce.
Kluci mají ještě zítra trénink. A já osobně bych měl jet 2. ledna hrát do Boleslavi za juniorku. A uvidím, jestli mě pak znovu povolají sem. Budu jedině rád, pokud ano.