A tým - preview
03.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: První zápas v roce 2023! Kolín chce zlomit venkovní kletbu v Chrudimi

clanek-1

Chance liga nezahálí a hned 4. ledna se opět vrací do klasického rytmu, ve středu 4. ledna zavítají kolínští hokejisté na led posledního celku prvoligové tabulky z Pardubic. Béčko východočechů nicméně hraje své zápasy v Chrudimi. Kdo uspěje v souboji Pardubic s Kolínem? Uvidíme ve středu od 18:00.


ktuálně z A-týmu

V závěrečném zápase Kozlové vyválčili výhru 2:1 po samostatných nájezdech nad Frýdkem-Místkem. A to až po dvanácti sériích nájezdů, které nakonec rozhodl Kryštof Ouřada. S body byli trenéři spokojeni, nicméně hlavně ve třetí třetině svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka kupili v defenzívě zbytečné chyby. V tu chvíli i pohled na střídačku ukazoval rovněž velkou nespokojenost trenérského štábu. I proto byly oslavy vítězství spíše střídmé. „Ve třetí třetině se na nás podepsala psychika, hrozně moc jsme toužili po bodech z utkání s Frýdkem. Trochu víc jsme se zatáhli, než by bylo zdrávo. Soupeř měl převahu. V prvních dvou třetinách jsme ale šlapali, poměr střel byl výrazně pro nás. Ale trochu nás trápí koncovka,“ říká Petr Martínek. A co nájezdy? „Říká se, že nájezdy jsou loterie. Já si to nemyslím, nájezdy jsou umění,“ pousměje se kouč Kozlů.

Hráči se od pondělí připravují na souboj s Pardubicemi. „Ještě 30. jsme měli pozápasový trénink, na Silvestra a Nový rok měli poté kluci volno. Sešli jsme se 2. ledna, což je pondělí. Takže klasicky normální program, kdy jsme se začali připravovat na další utkání v Chrudimi,“ říká o programu Petr Martínek. Co čekat právě od souboje v Chrudimi s Pardubicemi? „Bude to velká bitva, všichni víme, kde se nachází Pardubice. Můžeme tam jet s trochu klidnější hlavou kvůli náskoku v tabulce. Ale rozhodně tam jedeme pro body. Abychom měli zase trochu klid na práci. Během dvou měsíců přece jenom končí soutěž,“ uzavírá trenér Kolína.

Informace o soupeři

Béčko pardubického Dynama, které hraje své zápasy v Chrudimi, se nachází na posledním místě tabulky se ziskem devětadvaceti bodů a třináctibodovou ztrátou na právě jedenáctý Kolín, který bude jeho středečním soupeřem. Ale rozhodně se Pardubice nechtějí smířit s tím, že by snad měly sestoupit. Do týmu přichází jedna posila za druhou. Ještě před novým rokem manažer Tomáš Rolinek získal pro svůj tým posilu do obrany, ze Zlína dorazil do Chrudimi vytáhlý zadák Daniel Bukač ze Zlína. Po novém roce pak na měsíční hostování dorazili vypomoci zkušení Jan Hruška a Tomáš Svoboda z druholigového Znojma. Ty všechny tak čeká proti Kolínu debut v dresu béčka Pardubic.

Jasnou jedničkou Pardubic je Milan Klouček, který podává dle statistik nadstandartní výkony a je jedním z důvodů, proč by se nakonec Východočeši mohli zachránit. Nejproduktivnějším hráčem je Ondřej Matýs, který odehrál jen osmnáct zápasů, ale v nich nasbíral již šestnáct bodů (8+8). Stejný počet kanadských bodů mají na kontě také Tomáš Kaut a Jan Zdráhal, oba však odehráli hned 32 zápasů. Dynamo je třetím nejhorším týmem (nejhorší je Kolín) ve využívání přesilových her s 15,27% úspěšností, v oslabení jsou pak svěřenci trenéra Václava Baďoučka čtvrtí nejhorší (77,78 %). Jak si Pardubice povedou v domácím souboji proti Kolínu?

Sestavy z posledního zápasu

HC Dynamo Pardubice "B": Klouček – Hanousek, Nedbal, Hrádek, Bučko, Zdráhal, Kubíček, Kaštánek – Vildumetz, Rákos, Matýs – Půhoný, Kaut, Zeman – M. Machač, Urban, Lichtag – Kaplan, Belluš, Rohlík.

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Zajíc, Jelínek, Cibák, Naar – Mar. Novák, Koukal, Z. Král – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Síla, Matějček, Lang – Šedivý, Polák.