A-tým - reportáž
08.01.2023
Autor: Věra Pavlovská | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Do útoku a pak zase do obrany. Jsem rád za jakoukoliv šanci, říká Jakub Naar

clanek-1

Kvůli absencím v útoku se představil v centru čtvrté formace. A tak najednou vysoko napadal nebo absolvoval pětkrát i vhazování s 40% úspěšností. Po vyloučení kolegy z obrany se pak Jakub Naar přesunul zpátky dozadu. A nakonec mohl slavit výhru 4:3 po prodloužení. Jak tohle všechno mladý zadák prožíval?


Kubo, gratulace k výhře. Jak byste zápas zhodnotil?
Za mě jsme hlavně konec odehráli parádně, od momentu kdy Kryštof Lang dal gól na 2:3. Podle mě právě to rozhodlo zápas, hodně nás to totiž nakoplo.

V zápase bylo velké množství emocí, jak jste to všechno prožívali?
Vždy to všichni hodně prožíváme, především my mladší na střídačce. Je v tom hodně emocí a pak jsme rádi za každý gól, co padne. A ještě větší euforie byla, když Ouři (Kryštof Ouřada) v prodloužení rozhodl.

Vy jste naskočil jako obránce nezvykle jako centr čtvrté pětky. Co buly, musel jste si je vyzkoušet?
Vůbec netrénuji v útoku. Trenéři mě tam spíš dávají, abych se rozehrál, protože v obraně teď nedostávám moc prostoru. Ale já jsem moc rád za jakoukoliv šanci, kterou mi trenéři dají, ať už v obraně nebo v útoku.

Dostal jste v zápase od soupeře sekyru na ruku, ale asi vše OK, když jste pokračoval, že?
Ano, už je to v pořádku. Byl to spíš takový ten první šok a chvíli mě to bolelo, ale už je ok.

Nakonec jste dohrával v obraně, různě se to tam točilo. Mohl byste to popsat?
Auby (David Aubrecht) dostal trest do konce zápasu, tak mi trenéři řekli ať naskočím jako šestý bek, a tak jsem dohrál celý zápas. Hlavní je, že jsme vyhráli.