A tým - preview
10.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Kozlové chtějí poprvé v sezoně zdolat Šumperk a přidat pátou výhru

clanek-1

Náročný program Chance ligy pokračuje. Po volném dnu bez zápasu (nicméně s tréninkem) se Kozlové vrací do boje o prvoligové body. Na svém ledě svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka přivítají v poměrně důležitém střetnutí šumperské Draky. Moravané na Kolín dokázali v této sezoně zatím pokaždé vyzrát, v obou duelech nicméně nebyla nouze o zajímavé momenty. Třeba v Šumperku srovnával Kryštof Ouřada pouhých sedm sekund před koncem. Jaký duel v Kolíně proběhne nyní?


ktuálně z A-týmu

Posledním zápasem v roce 2022 Kozlové zahodili všechny strasti a problémy a v novém roce 2023 zatím válí. Postupně totiž Kolín porazil Pardubice B, Porubu a Jihlavu. Přičemž během této série čtyř výher uspěli hned dvakrát za sebou na venkovním ledu, čímž zlomili neúspěšnou sérii na stadionech soupeřů. V tabulce se díky sérii čtyř výher v řadě Kozlové vyhoupli na 8. příčku se ziskem padesáti bodů.

V posledním utkání Kolín porazil Jihlavu 5:0, čímž tak Středočeši navázali na předchozí výhru s tímto soupeřem 6:1. Parádním výkonem se prezentovali zejména mladíci. Svou premiérovou nulu v této sezoně vychytal Tomáš Sajdl (28 zákroků), premiérový vícebodový zápas v Chance lize zažil Daniel Šedivý (0+2), dvěma góly se pak blýskl také zadák René Piegl. S výkonem panovala i v trenérském štábu velká spokojenost. Nicméně Kolínští nechtějí usnout na vavřínech.

„Jsme si vědomi naší situace a toho, jak se spodek tabulky vyrovnává. Řekli jsme si, že musíme urvat nějaký bod. Od začátku zápasu jsme šlapali, ubránili oslabení, což nás nakoplo. Zlomili jsme to ve druhé třetině, tam jsme utekli na čtyři branky. To už jsme věřili, že to dotáhneme do vítězného konce. Podržel nás i výborný Tomáš Sajdl v brance, který dostal po delší době šanci a zápas se mu povedl. Nebudu ale hodnotit jenom gólmana, celé mužstvo zaslouží velkou pochvalu,“ nechal se po utkání slyšet Petr Martínek, trenér Kozlů. Jak si Kolín povede proti Šumperku?

Informace o soupeři

Draci aktuálně neprochází úplně pohodovým obdobím, svěřenci Lukáše Majera totiž z posledních osmi zápasů vyhráli pouze jediný, a to když doma rozstříleli Litoměřice 6:3. I proto jsou Šumperští v tabulce na 13. místě se ziskem čtyřiceti bodů. Draci jsou ale rozhodně nevyzpytatelným soupeřem, což ostatně Kolínští už v této sezoně pocítili, protože hned dvakrát s Šumperkem prohráli. Nejprve na domácím ledě 3:5, poté také na Moravě 2:3 po samostatných nájezdech. Šumperk rozhodně nezáří ani ve speciálních formacích, jak v oslabeních, tak také v přesilovkách jsou Draci druhým nejhorším týmem ligy. V početních převahách jsou horší právě jen Kolínští.

Proti Kolínu si v této sezoně zachytali oba gólmani Draků, a to jak Petr Hamalčík, tak také Jakub Lackovič. K zajímavému momentu došlo rovněž v rozstřelu na ledě soupeře, kde trenéři Draků rozhodli nasadit proti kolínským střelcům právě druhého jmenovaného Slováka. Ten pak vychytal dva body. Nejproduktivnějším hráčem je Lukáš Žalčík (22+12), jehož pronásleduje Jiří Průžek (11+22). Svou produktivitu v Šumperku zlepšil také Lukáš Nedvídek, jenž má na kontě v devatenácti zápasech deset bodů (3+7).

Sestavy z posledního zápasu

SC Marimex Kolín: Sajdl – Piegl, Čáp, Aubrecht, Niko, Cibák, Zajíc, Naar – Ouřada, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Lang – Síla, Morong, Polák – Šedivý, Matějček, Jelínek.

Draci PARS Šumperk: Hamalčík – Drtil, Eliáš, Hrachovský, Kadeřávek, Kunst, Dudycha – Průžek, Bartoš, Žálčík – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Vildumetz, Nedvídek, Vachutka – Křemen, Bernat, Jouza.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů s Šumperkem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy do KFC. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Druhé domácí vzájemné měření se Šumperkem startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.