A-tým - reportáž
12.01.2023
Autor: Věra Pavlovská | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Daniel Šedivý o dospělém hokeji i páté výhře v řadě: Nálada je skvělá!

clanek-1

V posledních zápasech si mladý útočník Daniel Šedivý pro sebe získává více a více času na ledě. Navíc k tomu přidává i kanadské body. V Chrudimi vstřelili gól, v Pelhřimově nasbíral dvě nahrávky. I proti Šumperku měl jednu velmi zajímavou příležitost, ale tentokrát to ke skórování nevedlo. Jak dvacetiletý forvard hodnotí souboj Kozlů s Draky? A jak si zvyká na dospělý hokej?


Dane, jak byste zhodnotil tenhle náročný zápas s Šumperkem?
Dle mého názoru jsme to odehráli výborně. I když dozadu jsme jim nechali nějaké to přečíslení, což by se nemělo stávat. Udělali jsme to určitě dramatičtější, ale kluci zabojovali a Kuba Soukup podržel. Takže za mě super tři body.

Čím byl a je Šumperk tak nepříjemný? Vlastně jste ho nyní poprvé v sezoně a vlastně docela po dlouhé době konečně porazili...
Byli všude rychle, také hráli celkem rychle a tvrdě dohrávali. Těžko se jich zbavovalo a jejich gólman taky celkem dobře chytal.

Vyhráli jste už popáté v řadě. Jaká je pak atmosféra v kabině?
Nálada je skvělá. Udělali jsme nějakou delší řadu výher a samozřejmě se budeme snažit to tak i udržet co nejdéle. Uděláme pro to všechno.

V posledních zápasech se daří bodovat vám osobně i dalším mladším klukům Čím to je?
Teď jsme dostali více prostoru od trenérů, jsme na ledě více a více. Doufám, že to trenérovi oplácíme. Zvykáme si na Chance ligu, je to rozhodně už lepší. Třeba ze začátku jsem já byl celkem vyklepaný. Člověk si na to musí zvyknout.

Jaké vidíte rozdíly mezi juniorským a dospělým hokejem v Chance lize?
Už to není tak nahoru a dolů. Hraje se víc hlavou. Navíc v juniorce se hraje hlavně do útoku, tady se musí přemýšlet a hrát kvalitně i do obrany.