A tým - preview
17.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Valašský dvojboj v Kolíně podruhé! Kozlové nejprve ve středu přivítají Vsetín

clanek-1

Na přelomu první a druhé čtvrtiny Chance ligy se v Kolíně hned po sobě ukázaly atraktivní celky z Valašska. Mužstva Vsetína a Zlína si tehdy z Kolína neodvezla ani bod. Nyní čekají kolínské hokejisty na domácím ledě znovu rychle za sebou právě valašští soupeři. Atraktivní hokejový týden u Labe začne ve středu od 18:00, kdy Kozlové hostí šestinásobného mistra extraligy VHK ROBE Vsetín. Vstupenky jsou v prodeji on-line skrze prodejní aplikaci klubu, více informací v závěru článku.


Aktuálně z A-týmu

Kolínští hokejisté se aktuálně v tabulce Chance ligy nacházejí na 8. místě se ziskem 54 bodů, stejným ziskem se může pyšnit i sedmá Slavia. Nicméně za Kozly číhá hned několik hladových vlčáků, na které je třeba dávat pozor. Jen o bod méně (53) mají Frýdek-Místek a Jihlava, ziskem 49 bodů se může chlubit Sokolov, 48 bodů má pak Zlín. Následně jsou v tabulce osm bodů zpět od Beranů šumperští Draci, desetibodovou ztrátu mají zatím stále poslední Pardubice, respektive jejich rezerva.

První porážku v novém roce 2023 schytali kolínští hokejisté právě na ledě tabulkového rivala ze Sokolova, kde svěřenci trenérů Jana Šťastného a Petra Martínka padli v prodloužení 2:3. Naděje Kozlů držel dlouhou dobu znovu brankář Sajdl, jenž tou dobou držel v Chance lize neprůstřelnost hned téměř 120 minut! „Za mě asi dobrý bod. Máme jeden, mohli jsme mít tři. Ale všichni hráči, včetně výborného gólmana, ze sebe vydali maximum a hráli výborně,“ hlásí Petr Martínek o souboji Kozlů v Sokolově. Premiérovou trefou v kolínském áčku se na západě Čech prezentoval odchovanec a univerzál Tomáš Jelínek.

Ve středu vyzvou Kozlové na svém ledě tým Vsetína, který prochází menší krizí, jelikož prohrál čtyřikrát v řadě. Nicméně kolínští rozhodně berou v potaz sílu soupeře. „Už dvakrát jsme Vsetín trápili, jednou jsme ho doma porazili, na jejich ledě nám to naopak těsně nevyšlo a odešli jsme bez bodu. Uděláme všechno pro to, abychom odešli ze zápasu alespoň s bodovým ziskem,“ říká před závěrečným zápasem třetí čtvrtiny Chance ligy trenér Petr Martínek.

Informace o soupeři

VHK ROBE se v tabulce Chance ligy nachází na třetím místě se ziskem 68 bodů a čtyřbodovou ztrátou na první Porubu. Valaši nicméně přijedou do Kolína s nepříznivou bilancí čtyř porážek v řadě, naposledy svěřenci trenérů Jiřího Weintritta a Radima Kucharczyka padli na domácím ledě se Slavii Praha 2:5, předtím Vsetín postupně padl i s Litoměřicemi 0:3, Přerovem 1:3 a Třebíčí 1:2. Hokejisté Vsetína tak přijedou do Kolína s cílem přerušit nepříznivou šňůru proher. Podaří se jim to?

Jasnou jedničku Maxima Žukova v této sezoně trápilo zranění, a tak už gólmanský dres valašského celku obléklo hned pět gólmanů. Kromě již zmiňovaného Žukova jsou to David Sachr, Matěj Žajdlík, David Gába a také Tomáš Vošvrda, jenž je v kádru Vsetína nejnovější posilou. V minulosti zkušený brankář v extralize hájil barvy Vítkovic nebo Liberce. Produktivitu VHK táhne hlavně Luboš Rob, jenž ve osmatřiceti zápasech nasbíral stejný počet kanadských bodů (16+22).

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Sajdl – Piegl, Čáp, Aubrecht, Naar, Cibák, Zajíc – Ouřada, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Šedivý – Síla, Matějček, Jelínek – Půček.

VHK Robe Vsetín: Žukov – Smetana, Krajčík, Němec, Jenáček, Říha, Ondračka – Jenyš, Bērziņš, Rob – Klímek, Klhůfek, Berger – Sihvonen, Přikryl, Hořanský – Koláček, Lichanec, Bláha – Štefka.

Písničky na přání

Ve středu v průběhu zápasu s VHK ROBE Vsetín bude klub SC Marimex Kolín hrát během zápasu (při přerušeních a o přestávkách) hrát na přání, aby došlo na hudební vkus každého fanouška Kozlů. Do komentáře u tohoto příspěvku na Facebooku napište (případně vložte odkaz), jakou písničku byste chtěli zahrát. Rovněž mají fanoušci také možnost do komentářů posílat během zápasu své fotografie, které se mohou během utkání objevit na světelné tabuli.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů se Vsetínem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy do KFC. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Druhé domácí vzájemné měření se Vsetínem startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.