A-tým - reportáž
19.01.2023
Autor: Věra Pavlovská | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Bodová série? Pecka! Snad přijde co nejvíce lidí na Zlín, věří Jakub Soukup

clanek-1

Podal skvělý výkon, vsetínským útočníkům se o některých zákrocích kolínského gólmana Jakuba Soukupa muselo zdát. Po zásluze byl pak v kabině vybrán nejlepším hráčem zápasu. Výhrou 2:1 po samostatných nájezdech kolínští hokejisté prodloužili bodovou sérii už na sedm zápasů. Jak brankář Kozlů ale souboj proti Vsetínu prožíval? Jak má rád nájezdy? A co čeká od Zlína na startu závěrečné čtvrtiny Chance ligy?


Kubo, zdolali jste Vsetín po samostatných nájezdech. Jak se duel hodnotí?
Byl to těžký zápas. Věděli jsme, že Vsetín přijede po čtyřech porážkách a bude si na nás chci nahrabat body. Je to skvělý tým, mají opravdu dobré hráče. Je to jeden z aspirantů na první místo v tabulce a boj o postup. Připravili jsme se ale na to a myslím, že jsme v tom zápase nepodali vůbec špatný výkon. Za mě je to spravedlivá dělba bodů a v nájezdech už to pak byla loterie. Štěstí se přiklonilo k nám, takže jsme rádi za dvoubodovou výhru.

Jak náročný to byl duel pro vás? Hlavně během přesilovek to tam Vsetín hodně mačkal, kolikrát jste zůstával klečet ještě dlouho po odpískání...
Oni mají lajnu přímo na přesilovky a taky to ukázali. Mají tam šikovně hráče a nebylo mi to moc příjemné. V prodloužení pak zase musím pochválit kluky, jak makali, střely, které prošly, už jsem pak nějak dokázal pochytat.

Zápas byl velkým soubojem brankářů. Vy jste menší a pohyblivější, Tomáš Vošvrda zase větší a klidnější. Docela zajímavé měření, ne?
Jo, to určitě. Ale tohle já během zápasu vůbec neřeším. Řeší to spíš kluci v útoku, kteří se připravují na brankáře soupeře.

Souboj s Valachy byl také plný emocí, zápas prožívaly i tribuny. Co vy? Jak jste to všechno prožíval, musel jste krotit emoce?
Jako gólman to úplně prožívat nemůžu, i když se něco povede nebo nepovede, pořád musím zachovávat klid. Občas to jde ztěžka, ale snažím se. Vždycky se mi nelíbili až moc emotivní gólmani.

Jak máte rád nájezdy?
Tuhle sezónu, musím zaklepat, protože to nechci zakřiknout, se mi celkem daří. Proti Vsetínu to ale Paji (Lukáš Pajer) udělal výborně a na mě bylo to jen dochytat, což se povedlo a jsem rád.

Pokračuje bodová série, kterou jste natáhli už na sedm zápasů. To musí být skvělý pocit, že?
Je to pecka. Je to taky ale hlavně moc důležité, protože ten zadek tabulky se blíží a spojuje. I když teď můžeme být snad celkem v klidu. Já jsem ale pořád nohama na zemi. Teď nás čeká poslední čtvrtina, bude to pro všechny týmy těžké, hlavně pro ty na spodu tabulky. Musíme makat a soustředit se na každý zápas.

Následující zápas bude pro vás Zlín, co od toho čekat?
Doufám, že jsme ukázali lidem, že se mají na co těšit. Snad přijdou. Zlín bude těžký soupeř. Ale opravdu doufám, že přijde co nejvíc lidí a pomohou nám.