A tým - preview
20.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Start poslední čtvrtiny! Kozlové přivítají v sobotu Zlín

clanek-1

Už jen posledních třináct zápasů schází do konce základní části Chance ligy, Kozlové tak každý tým druhé nejvyšší soutěže vyzvou už jen jednou. Start závěrečné čtvrtiny obstará souboj Kolína s PSG Berani Zlín. Duel 40. kola startuje v sobotu v 17:00.


Aktuálně z A-týmu

V posledním velmi náročném zápase Kolín dokázal na svém ledě i podruhé v sezoně zdolat Vsetín, tentokráte 2:1 po samostatných nájezdech. Bod navíc vystřelil Lukáš Pajer, který tak vrátil středočeský celek na vítěznou notu. Kozlové tak natáhli svou bodovou sérii už na sedm zápasů. Spokojeni tak byli i trenéři. Včetně Petra Martínka.

„Byl to dobrý zápas – sice napadaly góly, ale to bylo hlavně kvůli výborným brankářům. Musím celý náš tým pochválit, od prvního do posledního hráče, protože předvedli heroický výkon proti Vsetínu, který má určité ambice dostat se výš. Naši se tomu ale dnes neskutečně poddali. Nezbývá nic jiného než náš tým pochválit,“ komentoval kolínský kouč.

V sobotu čeká Kolín souboj se Zlínem. „Zlín naposledy vyhrál v Porubě. Před sezonou to byl ohromně ambiciózní tým. Všichni víme, jaký obdobím procházejí a čím si vlastně už prošli. Do každého zápasu ale jdeme s tím, že chceme urvat body. Rvát se, tlačit se a urvat body. Abychom se udrželi co nejvýše v tabulce. V sobotu chceme vyhrát nebo alespoň bodovat. Musíme pro to udělat všechno, jako ve středu,“ hlásí Petr Martínek.

Informace o soupeři

Berani jsou v tabulce mimo pozice play-off, nicméně s pouhou pětibodovou ztrátou na sedmou Slavii (i osmý Kolín). Aktuálně přijedou Zlínští do Kolína s cejchem dvou výher v řadě nad Frýdkem-Místkem 3:2 a Porubou 2:0. Svěřenci Miloše Říhy se postupně zvedají, kádr prošel v poslední době několika změnami. Brankářský post doplnil David Honzík nebo Petr Kratochvíl, jenž aktuálně tvoří útok s Denisem Kindlem, se kterým zářil v loňském ročníku v dresu šumperských Draků. Až do konce zlínské sezony pak u Beranů bude působit zadák Daniel Gazda, jenž by se poté měl přesunout do Pardubic. Kolínskou stopou v kádru PSG je zase kolínský odchovanec Jakub Husa, jehož sezona mezi Kozly vystřelila do elitních mužstev první ligy.

Jasnou jedničkou v této sezoně je nicméně Daniel Huf, jenž odchytal osmadvacet zápasů, ze kterých čtrnáctkrát odešel jako vítěz. Celková úspěšnost zlínského mladíka činí 92,47 %, během dosavadního průběhu sezony vychytal třiadvacetiletý gólman dvě čistá konta. A právě on by měl naskočit proti Kolínu. Nejproduktivnějším hráčem Zlína je zase extraligou ostřílený Antonín Honejsek. Jedenatřicetiletý forvard nasbíral sedmadvacet bodů (10+17). V poslední době sice chyběl kvůli zranění, ale nyní by se do sestavy Beranů mohl vrátit.

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Marcel, Naar, Cibák, Zajíc – Ouřada, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Pajer – Síla, Morong, Lang – Šedivý, Matějček, Jelínek.

PSG Berani Zlín: Huf – Husa, Gazda, Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Kubiš, Hejcman, Mrázek – Köhler, Gago, Sedláček – Heš, Luža, Pospíšil.

Speciální nabídka

SC Marimex Kolín si připravil pro své fanoušky speciální akci pro souboj Kozlů s Berany. Pokud fanoušci přijdou na zápas v dresu kolínských Kozlů, tak obdrží u vstupu poukázku na pivo nebo limonádu zdarma, pokud budou mít kromě dresu i šálu a čepici, obdrží i poukázku na klobásu. Svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka budou potřebovat vaši podporu, přijďte tým podpořit v dalším tabulkově důležitém souboji se Zlínem.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů se Zlínem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Druhé domácí vzájemné měření se Zlínem startuje úvodním buly v 17:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.