A tým - preview
24.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Směr Haná! Kozlové vyzvou ve středu Prostějov

clanek-1

Po sobotní porážce se Zlínem chtějí hokejisté Kolína znovu naskočit na vítěznou vlnu! Což znamená jediné = vyhrát v Prostějově. Podaří se to? Kolín na ledě Hanáků startuje zápas 41. kola ve středu v 18:00.


Aktuálně z A-týmu

Kolínští hokejisté v posledním duelu padli na svém ledě se Zlínem 1:3. Oslabený výběr Jana Šťastného ale silnému soupeři dlouho vzdoroval, po brance Daniela Šedivého dokonce po dvou třetinách vedl. Jenže zkušenosti a širší soupiska soupeře poté byly znát. Berani nakonec duel otočili a po zásluze vyhráli. S výkonem týmu byli i tak trenéři poměrně spokojení. „Po zápase jsme byli smutní, v sestavě, ve které jsme byli, jsme ale předvedli velmi dobrý výkon plný bojovnosti. Měli jsme na to, abychom udělali nějaké body. V závěru jsme už ale bohužel trochu nestíhali, soupeř pak dal góly a nakonec vyhrál. Soupeř byl v plné sestavě, a tak bral tři body,“ líčil trenér Petr Martínek.

Premiéry v Chance lize se dočkal útočník juniorky a B-týmu Tomáš Hora. Sedmnáctiletý dorostenec proti Zlínu odehrál přesně dvanáct minut, brankáře soupeře dokázal i střelecky ohrozit. Celkově si nevedl vůbec špatně, což potěšilo i trenérský štáb. „Vzhledem k tomu, že jsme neměli naplněnou soupisku, tak jsme zvažovali, jestli ho nevezmeme. Já ho doporučil a myslím si, že nezklamal. Jedna chybička, když udělal faul při přesilovce. Ale jinak jsme naprosto spokojení, nedávno mu bylo sedmnáct let. Je to kolínský odchovanec a velký příslib,“ popisuje trenér Petr Martínek.

V rámci 41. kola Chance ligy čeká Kozly výjezd na Hanou, kde vyzvou počtvrté v sezoně prostějovské Jestřáby. A těm je vždycky co vracet, ať už z druholigových časů nebo této sezony. „Prostějov je výborné mužstvo, možná není výsledkově tam, kde by si představoval. Ale pro nás je rozhodně Prostějov jedno z nejlepších mužstev v soutěži. V každém zápase chceme bodovat, uděláme pro to všechno. Pokusíme se to urvat,“ hlásí bojovně kolínský kouč.

Informace o soupeři

Prostějov je v tabulce Chance ligy na šestém místě se ziskem 65 bodů, a to s devítibodovým polštářem na devátý Kolín. V posledním zápase však svěřenci Aleše Tottera padli s Frýdkem-Místkem, předtím však dokázali porazit velmi silné týmy Třebíče a Přerova. V aktuální sezoně se Jestřábům na Kolín celkem daří. V prvním vzájemném měření sil sice uspěl Kolín, nicméně ve dvou dalších případech se radoval moravský celek. Jak tomu bude nyní? Dokáží Kozlové srovnat sérii v základní části na 2:2, případně i bodovou na 6:6? O tom se přesvědčíme ve středu od 18:00.

Tím vytíženějším gólmanem Prostějova je v této sezoně Jaroslav Pavelka, který se po angažmá v extraligových mužstvech Hradce Králové, Plzně a Liberce před sezonou rozhodl přijmout nabídku Jestřábů. Na Hané zatím odchytal třiadvacet zápasů, ze kterých desetkrát odešel jako vítěz. Prostor dostává také mladík Josef Němeček. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Tomáš Jáchym, jenž má na kontě třicet kanadských bodů (6+24). Zajímavé utkání čeká exkolínského forvarda Jana Veselého, který na Hanou zamířil výměnou za Martina Nováka. Jeho start v zápase je nicméně nejistý, a to vzhledem k tomu, že si bývalý kapitán Prostějova plní extraligové povinnosti v Hradci Králové.


Sestavy z posledního utkání

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – Hamšík, Valenta, Staněk, Bartko, Poledna, Pěnčík, Malák – Jiránek, Vlach, Veselý – Burian, Ostřížek, Illéš – Slanina, Venkrbec, Jansa – Jandus, Hašek, Maruna.

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Aubrecht, Naar, Cibák, Zajíc – Ouřada, Matějček, Král – Sklenář, Korkiakoski, Šedivý – Síla, Hora, Jelínek.