A tým - preview
27.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Martin Voltr

PREVIEW: Půjde i čtvrtý souboj s Litoměřicemi do nastavení?

clanek-1

Středeční porážka zapomenuta, Kozlové se chystají na další duel. V sobotu od 17:00 na svém ledě svěřenci Jana Šťastného přivítají Litoměřice. Zápasy s Kališníky vždy došly až do nastavení, tedy prodloužení nebo samostatných nájezdů. Jak tomu bude v posledním souboji v rámci základní části Chance ligy? Vstupenky na zápas jsou v prodeji on-line, více informací v závěru článku.


Aktuálně z A-týmu

Ve středu Kozlové padli na ledě Prostějova 1:3. A to zejména kvůli nepovedenému úvodu druhé třetiny, ve kterém tým Jana Šťastného a Petra Martínka dvakrát inkasoval, v průběhu prostřední dvacetiminutovky Kolín dostal ještě jeden gól, což, jak se ukázalo, nakonec rozhodlo. „Nevím, co se stalo ve druhé třetině, ve které jsme udělali fatální chyby a domácím darovali tříbrankové vedení. Měli jsme tam i nějaké šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Ve třetí třetině už jsme to zkusili tak trochu vabank a myslím si, že jsme si vytvořili i tlak. Ale naše střelecká nemohoucnost a výborný Jaroslav Pavelka v bráně Prostějova rozhodly o tom, že domácí vzal tři body,“ hlásí Petr Martínek.

Jedinou branku Kozlů vstřelil v Prostějově Daniel Šedivý, jenž na brankovišti dorazil nahození Petra Moravce z prostoru nad pravým kruhem. Mladý útočník Kozlů se tak trefil ve dvou zápasech za sebou, prosadil se totiž jak proti Zlínu, tak také proti Prostějovu. Nyní může přidat třetí branku v řadě proti Litoměřicím, které přijedou v sobotu do Kolína. Souboj Kozlů s Kališníky startuje v 17:00. „Po porážce v Prostějově musíme zvednout hlavy a připravit se na další zápas s Litoměřicemi,hlásí trenér Petr Martínek. Do zápasu v dresu Kolína pravděpodobně naskočí i nová posila Martin Kadlec. Paradoxně proti týmu, ve kterém čtyřiatřicetiletý forvard zažil nejlepší hokejová léta. A dost pravděpodobně i s kumpánem Markusem Korkiakoskim, se kterým byl v Litoměřicích tak moc úspěšný. Jak si tohle duo povede?

Informace o soupeři

Kališníci jsou v tabulce Chance ligy na 4. místě se ziskem devětašedesáti bodů a poměrně v klidu si kráčí za postupem do čtvrtfinále. Nicméně aktuálně celkem trápí Kališníky marodka, na kterou přibyla velká jména jako Jaroslav Kracík nebo také Lukáš Válek či Filip Kuťák. Litoměřice tak dávají prostor mladým hráčům, v posledních zápasech za ně nastoupil kupříkladu útočník Dominik Brouček. Litoměřice nicméně procházejí sérii dvou proher v řadě, padly s Frýdkem-Místkem a Litoměřicemi. Nyní se utkají s Kolínem.

Jedničkou týmu Litoměřic je Tomáš Král, který však poslední zápas proti Pardubicím nedochytal poté, co inkasoval čtyři góly během jedné třetiny. Syn bývalého prezidenta svazu působil během svých mládežnických let ve Finsku, shodou okolností byl jeho spoluhráčem jistý Markus Korkiakoski. A tak hlavně díky českému brankáři dorazil šikovný Fin do české první ligy, kterou si následně podmanil. Dalším zajímavým jménem na soupisce je Jan Hampl, zadák Liberce totiž působil v kolínské mládeži, a tak jej čeká jistě speciální zápas. Na soupisce Litoměřic figuruje rovněž Vojtěch Jiruš, jehož otec je kolínským odchovancem, který se proslavil v barvách Tygrů.


Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Sajdl – Čáp, Piegl, Naar, Aubrecht, Zajíc, Cibák – Král, Morong, Ouřada – Moravec, Korkiakoski, Sklenář – Jelínek, Matějček, Síla – Šedivý, Půček.

HC Stadion Litoměřice: Král (20. Sklíba) – Hampl, Jebavý, Němec, Výtisk, Šedivý, Holý, Kroupa – Procházka, Jícha, Svoboda – Ton, Koláček, Slavíček – Cikhart, Vitouch, Krupička – Jiruš, Pártl, Brouček.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů s Litoměřicemi jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy do KFC. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Druhé domácí vzájemné měření se Stadionem Litoměřice startuje úvodním buly v 17:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.