Klub
16.02.2022
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Za týden Sportovec Kolína 2021. Kdo z kozlů je nominovaný?

clanek-1

Za týden touto dobou budeme znát výsledky ankety Sportovec Kolína 2021. Loňská sezona byla poznamenaná covidovou pandemií, takže vyjma A-týmu, který díky účasti v profesionální Chance lize soutěžil, nikdo z hokejistů nehrál své soutěže. Mládežnické kategorie tak byly v nominaci bez kozlí účasti. Hokejisté A-týmu i někteří jeho členové nominováni byli.


Nominace SC Kolín

Družstva dospělí

A-tým

Zatímco mládežnické týmy měly smůlu, z důvodu covidové pandemie byly jejich soutěže zrušeny, hokejisté kolínského A-týmu coby účastníci profesionální Chance ligy mohli ve své soutěži bojovat až do konce. Kozlové se coby nováček druhé nejvyšší soutěže v České republice prezentovali dobře. V celkovém zúčtování jim sice připadlo 16. místo, ale do posledního kola bojovali o účast v play off, což by byl velký úspěch. Za zmínku stojí jejich výborné výkony a výsledky proti top týmům soutěže. Hned v prvním domácím utkání sezony porazili mistrovský Vsetín 3:0, mistrovskou Slavii dokonce na pražském ledě 5:3, a doma třeba jen těsně padli 1:2 proti Kladnu, které později postoupilo do extraligy.

Jednotlivci dospělí

David Šafránek

David Šafránek, kapitán kolínských hokejistů, v prémiové sezoně Kolína v profesionální Chance lize válel v individuálních statistikách. Mezi několika desítkami prvoligových hráčů obdržel druhé místo v soutěži střelců. Nastřílel 21 branek. Páté místo obdržel v soutěži nejproduktivnějších hráčů, když ke zmíněným 21 brankám přidal 18 asistencí, tedy nasbíral 39 kanadských bodů.

Zdeněk Král

Zdeněk Král, odchovanec kolínského hokeje, se vrátil do svého mateřského oddílu do první Chance ligy. Spolu se svými kolegy z prvního útoku Šafránkem a Jankovským řádil a zařizoval body. V individuálních statistikách se umístil na 2. místě v počtu asistencí. Jen jeden jediný hráč v celé prvoligové soutěži nahrál na víc branek než on. Král takto zařídil 29 branek. V tabulce nejproduktivnějších hráčů skončil desátý s celkovými 36 kanadskými body.

Václav Jankovský

Václav Jankovský, odchovanec kolínského hokeje, si v první sezoně Kolína v profesionální Chance lize nevedl vůbec špatně a společně se svými kolegy z prvního útoku Šafránkem a Králem zařizoval body. V sezoně si připsal 13 gólů, 22 asistencí, tedy celkem 35 kanadských bodů. To pro něj znamenalo celkové desáté místo mezi nejlepšími hráči soutěže v počtu asistencí a jedenácté místo mezi nejproduktivnějšími hráči Chance ligy.

Mezi trenéry je automaticky nominován taky Petr Martínek coby hlavní trenér týmu. Připomeňme jeho loňský úspěch, kdy byl vyhlášen trenérem roku 2020. Kozlí A-tým loni taky vyhrál v kategorii Družstev dospělých.