A tým - preview
29.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Kozlové jdou na lídra! Dokáží porazit potřetí v sezoně Třebíč?

clanek-1

Po výhře nad Litoměřicemi čeká v krátkém sledu hokejisty Kolína další utkání, svěřenci Jana Šťastného míří na led Horácké Slavie Třebíč, kterou dokázali na svém ledě Kozlové v této sezoně dvakrát porazit. I na ledě soupeře sahali po bodech, nicméně nakonec v poslední minutě inkasovali a nakonec prohráli. Jak tomu bude v posledním vzájemném měření v základní části?


Aktuálně z A-týmu

V posledním zápase Kozlové zdolali na svém ledě Litoměřice, tedy tým z horních pater tabulky, hattrickem se blýskl Kryštof Ouřada, gól vstřelil i Martin Kadlec. Dvě parádní nahrávky na gól zase předvedl Vojtěch Síla. A to i přesto, že se start Kolínu až tak nepovedl. „Kolem desáté minuty jsme začali hrát jinak, zvedli agresivitu bruslení a do zápasu se dostali. Ve druhé třetině jsme ale udělali chybu na modré čáře, čehož soupeř hned využil. Naštěstí v závěru Kryštof Ouřada vymetl pavučinku. Třetí třetinu jsme pak ovládli a zaslouženě brali body,“ popisoval Petr Martínek výhru 5:2.

V pondělí čeká svěřence Jana Šťastného a Petra Martínka souboj s lídrem tabulky z Třebíče. „Bude to obrovská výzva. S Třebíčí jsme odehráli tři naprosto vyrovnaná utkání. Naposledy jsme v Třebíči prohráli, když nás rozhodčí vyloučili v závěru a my pak inkasovali. Myslím si, že nemáme v Třebíči co ztratit. Musíme se ale pokusit bodovat,“ líčí Petr Martínek.

Podpis Jakuba Soukupa

Kozlové krátce po výhře nad Litoměřicemi oznámili navíc další novinku, brankář Jakub Soukup totiž v Kolíně podepsal novou dvouletou smlouvu, což okomentoval na klubovém webu i manažer Lukáš Krejčík. „Kuba patří celou sezónu mezi naše stěžejní hráče. Od prvního tréninku se zařadil mezi lídry kabiny, a to jak v pracovitosti, tak i charakterem. Nejdůležitější je však, že všechny tyto vlastnosti potvrzuje svými výkony na ledě. Jsme moc rádi, že jsme se společně dohodli na nové dvouleté smlouvě, a že Kuba spojí svou budoucnost s Kolínem,“ říká Lukáš Krejčík.

Informace o soupeři

Hokejisté Třebíče možná trochu překvapivě vládnou Chance lize, a to se ziskem 81 bodů a tříbodovým náskokem na Vsetín. Ačkoliv se na první pohled může jednat trochu o šok, pokud se podíváte více pod pokličku, nedivíte se. Třebíč má kvalitního trenéra s extraligovými zkušenostmi Kamila Pokorného, výborného gólmana v Pavlu Jekelovi, funkční obranu a kádr držící pospolu už celkem dlouho. A navíc první formace ve složení Martin Dočekal (lídr kanadského bodování Chance ligy)-Ladislav Bittner-Matěj Psota, hraje výborně. Ostatně jejich sílu už pocítili i hokejisté Kolína. Velmi dobře v Třebíči funguje také kooperace s Kometou, jejíž mladí hráči často nastupují právě v Třebíči. Příkladem mohou být například Jakub Malý nebo Ivo Sedláček.

V posledních zápasech Horácká Slavia vítězí, aktuálně má na kontě sérii tří výher v řadě. A to nad rozjetou pražskou Slavii 2:1, silným Přerovem 2:0 a a nepříjemným Frýdkem-Místkem 4:2. Nyní tak budou chtít přidat svěřenci Kamila Pokorného čtvrtou výhru v řadě proti Kolínu. V kádru Třebíče mimo jiné figuruje také jeden bývalý hráč Kozlů, a tím je Matyáš Svoboda, jenž loni hájil kolínské barvy. I přes aktuální úspěšnou sérii ale sáhli v Třebíči k trejdu: Do Slavie zamířil Václav Krliš, opačným směrem se stěhuje Tomáš Pšenička, jenž se může představit hned v zápase proti Kolínu.

Sestavy z posledního utkání

SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Vodička – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, Michálek, Ferda – Malý, Šilhavý, Sedláček – Krliš, Svoboda, Mat. Novák.

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Aubrecht, Naar, Cibák, Zajíc, Jelínek – Sklenář, Morong, Král – Šedivý, Korkiakoski, Kadlec – Síla, Matějček, Ouřada – Hora.