A tým - preview
31.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Martin Voltr

PREVIEW: O Kapku lepší hokej v Kolíně. Kozlové přivítají Přerov

clanek-1

Hokejisté Kolína po výhře na ledě prvního mužstva prvoligové tabulky čeká poslední domácí zápas před reprezentační pauzou, svěřenci Jana Šťastného na svém ledě přivítají přerovské Zubry, kteří patří mezi ty nejméně oblíbené týmy Kozlů. Utkání se ponese v charitativní atmosféře, mužstva budou mít jako součást své výstroje oranžové prvky. Ať už se jedná o tkaničky u bruslí, či případně omotávky hokejek. Startujeme v 18:00.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové v posledním zápase na ledě první Třebíče sahali po plném bodovém zisku, necelé tři minuty před koncem dokonce vedli 5:3. Jenže hokejisté z Vysočiny prokázali svou sílu. Během přesilovky snížili a následně v závěrečném tlaku devět sekund před koncem z hole Radima Ferdy srovnali. A navíc mohli v prodloužení rozhodnout. To se nestalo, a tak Kolín nakonec rozhodl v nájezdech, ve kterých byli úspěšní Kryštof Ouřada a Markus Korkiakoski. Bezchybný byl navíc Jakub Soukup. A tak Kolín uhrál dva body. Ve středu tak bude tým Jana Šťastného a Petra Martínka chtít urvat další body s týmem z horní šestky tabulky Chance ligy.

„Věděli jsme, že jdeme na lídra tabulky, ale dobře jsme se připravili. S Třebíčí si dá hrát, i když doma je skoro neporazitelná. Odehráli jsme výborné utkání, jenže jsme v něm měli dvě hluché pasáže. Někdy v patnácté minutě druhé třetiny, kdy jsme inkasovali dva góly. A pak taky v závěru, kdy domácí vrhli všechny síly do útoku, přihrála jim v tom navíc i přesilovka. Jsme zklamaní, že jsme ztratili bod, ale byli jsme šťastní, že máme dva,“ hlásí Petr Martínek. Nyní čeká Kozly souboj s Přerovem, který patří mezi ty méně oblíbené soky Středočechů? Jak si proti týmu Roberta Svobody kolínští hokejisté povedou?


Informace o soupeři

Přerov se v tabulce Chance ligy vyskytuje na 6. místě s 69 body. Kozlové tak na Hanáky ztrácejí osm bodů. V posledním zápase Přerov padl na svém ledě se silnou Porubou, které podlehl až po samostatných nájezdech, předtím však tým Roberta Svobody porazil Slavii na jejím ledě 3:1. Kozlům se na Zubry v této sezoně vůbec nedaří s Přerovem totiž neuhráli ani bod. Nejdříve padli na Hané 2:4, poté doma 1:4 a následně v Přerově dokonce 1:5. Jak dopadne čtvrté měření sil v základní části Chance ligy?

Brankářskou jedničkou byl před sezonou očekáván Michael Petrásek, jenže toho trápili velké zdravotní potíže. A tak musel přerušit svou hokejovou kariéru, čímž se vytvořila obrovská šance pro Michala Postavu. Mladý brankář ročníku 2002 chytl možnost za pačesy a stal se hlavním tahounem Zubrů a jasnou jedničkou. V poslední době jej navíc doplnil i liberecký reprezentant U20 Daniel Král. Nejproduktivnějším hráčem Přerova je David Březina, který je rovněž nejlepším střelcem týmu. A to si bilancí 32 bodů (19+13). Nejlepším nahrávačem je pak Antonín Pechanec, jenž má na kontě hned devatenáct asistencí. Jak si s nimi poradí obrana Kolína?

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Aubrecht, Naar, Cibák, Zajíc, Jelínek – Sklenář, Morong, Král – Šedivý, Korkiakoski, Kadlec – Síla, Matějček, Ouřada – Hora, Lang.

HC Zubr Přerov: Postava – Kudělka, Černý, Němec, Chroboček, Krisl, Ševčík, Bystroň – Březina, Pechanec, Süss – Doležal, Ministr, Okál – Indrák, Kratochvil, Jakub Svoboda – Goiš, Macuh, Jan Svoboda.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů s Přerovem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy do KFC. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Druhé domácí vzájemné měření s přerovskými Zubry startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.