A-tým - reportáž
01.02.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Martin Voltr

Změny v týmu: Jakub Cibák se loučí, na střídavý start přichází Vojtěch Jiruš

clanek-1

Poslední lednový den je na českém hokejovém trhu tradičně velmi významným datem, o půlnoci tohoto dne se totiž uzavírá přestupové období. I Kozlové byli v rámci závěrečného dne transferového okna aktivní. A v kádru A-týmu se tak událo několik změn. V týmu se loučí obránce Jakub Cibák, naopak do Kolína přichází z Liberce na střídavý start Vojtěch Jiruš.


Obránce Jakub Cibák přišel do Kolína v průběhu ročníku ze slovenského týmu HK Dukla Ingema Michalovce. Původně kolínský klub oznámil, že si čtyřiadvacetiletého zadáka pojistil do konce sezony, nicméně nakonec se slovenský bek v Kolíně loučí a vrací se zpět na Slovensko.

„Michalovce nás požádaly o uvolnění Kuby ze smlouvy, aby se mohl vrátit zpátky na Slovensko. My jsme se rozhodli vyhovět, protože jsme tou dobou řešili příchod Martina Kadlece a tím, že jsme tento krok podnikli, jsme si jeho příchod mohli dovolit. Na marodce máme několik obránců, kteří by se mohli výhledově zapojit do zápasů. I to byl důvod, proč jsme Kubu uvolnili. S Kubou jsme byli spokojení, děkujeme mu za odvedené služby a přejeme hodně štěstí do budoucna,“ říká manažer A-týmu Lukáš Krejčík.

Kolínské vedení reaguje také na situaci v útoku, z Liberce přichází na střídavý start do Kolína dvacetiletý Vojtěch Jiruš, syn kolínského odchovance Valdemara Jiruše. Rodák z Děčína rostl v mládežnických kategoriích libereckých Bílých Tygrů, své první zápasy v dospělé kategorii absolvoval v dresu Benátek nad Jizerou, zahrál si i v nejvyšší soutěži. Dvacetiletý forvard patřil rovněž do kádru mládežnických reprezentací, zúčastnil se například i nakonec zrušeného mistrovství světa juniorů na přelomu let 2021 a 2022. V tomto ročníku doposud nastupoval v Chance lize za Litoměřice, nyní se přesouvá ke Kozlům.

„Vojtu jsme získali z Liberce na střídavý start, reagujeme tím na zranění Vojty Síly ze zápasu v Třebíči, který při blokování střely utrpěl zlomeninu ruky. A bohužel je málo pravděpodobné, že by ve zbytku sezony ještě naskočil. I proto jsme přivedli Vojtu Jiruše,“ komentuje manažer A-týmu Lukáš Krejčík.