A-tým - reportáž
02.02.2023
Autor: Věra Pavlovská | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Vojtěch Jiruš o novém angažmá: Beru to jako restart. Táta mi o Kolínu vyprávěl

clanek-1

V Kolíně znal místního odchovance Valdemara Jiruše skoro každý pod přezdívkou Car, jež zdědil od svého bratra. Kariéra následně zavála nadaného obránce přes Děčín až do Liberce, kde se stal v podstatě legendou. A právě u Tygrů roste i jeho dvacetiletý syn Vojtěch Jiruš, který se v závěru přestupového okna přesunul do Kolína. A právě v rodišti svého otce bude chtít vystřelit až do extraligy.


Vojto, jak jste viděl zápas proti Přerovu svýma očima? I přes velký tlak v závěru to nestačilo...
Uteklo nám to trošku na začátku, dali jsme jim prostor a oni nám dva góly. My nevyužili šance a táhlo se to s námi celý zápas. Je to škoda.

Soupeři zachytal výborně gólman. A Daniela Krále z Liberce určitě dobře znáte, že?
Ano, chytal opravdu výborně. Samozřejmě se známe, ale žádné špičkovaní neproběhlo. Klobouk dolů před jeho výkonem.

Jak jste se cítil vy v prvním zápase za Kolín? A jak se vlastně zrodil váš přesun?
Beru to jako takový restart, protože na začátku sezony jsem byl hodně zraněný a moc mi to nešlo. Musím říct, že jsem se cítil docela dobře. Snad to bude jen lepší.

Váš táta Valdemar Jiruš je odchovancem Kolína. Znamená to pro vás něco? A nevyprávěl vám o Kolínu někdy? Říkávalo se mu tady Car...
Ano, vyprávěl. Myslím, že to tu má rád. Vím, že se mu tady říkalo Car, ale vlastně popravdě nevím proč. Ale určitě je to i pro mě hezký a zajímavý. Mám tady v Kolíně babičky a tety, líbí se mi tady. Snad se mi bude dařit.