Klub
08.02.2023
Autor: Jan Vavřina | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Nová smlouva i uplatněné opce. Hradec a Kolín mají pojištěné další hráče

clanek-1

Vedení partnerských klubů Mountfieldu HK a SC Marimex Kolín spolu v úzké kooperaci budují kádr pro následující ročník. V něm tak bude moci díky novým dvoucestným smlouvám hájit kolínské či rovněž také hradecké barvy hned šestice stávajících členů kolínského mužstva.


Hned dvouletou dvoucestnou smlouvu podepsal progresivní Kryštof Ouřada. Teplický rodák nastupoval vloni za prvoligové Ústí nad Labem či Kolín a druholigovou Bílinu. Letos se od Kozlů podíval přesně opačným směrem – o patro výš, když si připsal první start v extraligovém Hradci Králové. Letos má na kontě 28 bodů (17+11) ve 43 duelech Chance ligy a v organizaci by měl přidávat i další.

„Kryštof zaznamenal v letošní prvoligové sezoně poměrně velký progres. Tvrdě na sobě pracuje a patří k nejdůležitějším a nejproduktivnějším hráčům Kolína. Jeho výkony nás přesvědčily a výsledkem je podpis dvoucestného kontraktu na další dva roky,“ říká generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

V Kolíně působí také celá řada dalších hráčů s hradeckou historií a tento trend by v rámci spolupráce obou klubů měl pokračovat i nadále. V kádru trenérů Šťastného a Martínka se dokázali prosadit brankář Tomáš Sajdl, obránce Jakub Naar a útočníci Kryštof Lang, Matěj Morong a Daniel Šedivý. Na všech pět byla nyní uplatněna opce pro ročník 2023/24.

Někteří z této pětice už byli letos povoláni pro extraligové boje, v budoucnu se mohou dočkat i ostatní. „Po dohodě s naším trenérem v Kolíně Honzou Šťastným jsme uplatnili opční právo na zmíněné hráče. Všichni se prosadili v Chance lize, patří ke stabilním členům kolínského mužstva. Pevně věříme, že mají potenciál se neustále zlepšovat a v případě kvalitních výkonů se podívat i do našeho A-mužstva,“ věří GM Aleš Kmoníček.