A tým - preview
14.02.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Zabojovat o šanci na play-off! Kolín hostí rezervu Pardubic

clanek-1

Po prohře ve Frýdku-Místku už Kozlové nemají kam uhnout, pokud chtějí do předkola play-off musí na svém ledě porazit Pardubice. Čtyřbodovou ztrátu mohou začít odmazávat ve středu od 18:00. Partnerem utkání je firma Samba, půjčovna lodí, která rovněž dodá poukazy do speciální tipovačky. Vstupenky jsou v prodeji on-line, více informací v článku.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové si po reprezentační přestávce chtěli poradit s Frýdkem-Místkem, zápas v moderní Hale Polárka se ale Kolínu vůbec nepovedl. Hlavně druhá třetina týmu Jana Šťastného a Petra Martínka vůbec nevyšla. Nakonec Kolín padl vysoko 1:5 a výrazně si zkomplikoval situaci v boji o umístění zajišťující předkolo play-off. S výkonem nebyli trenéři vůbec spokojení.

„Byli jsme zklamaní z toho, co jsme předvedli. Třicet minut jsme byli domácím důstojným soupeřem, dostali jsme se dokonce i do vedení. Soupeř nám dokonce nabídl dvě tři přesilovky, ale my jsme v jedné udělali fatální chybu a bylo z toho trestné střílení, které Vlasta Dostálek dobře proměnil a od té chvíle na ledě existovalo už jen jedno mužstvo. My se dostali do křeče a domácí nám v té chvíli dali tři branky,“ komentoval předchozí duel Petr Martínek. Nyní se bude kolínský tým chtít vrátit do boje o předkolo v zápase s třináctým celkem tabulky z Pardubic.

Informace o soupeři

Dlouhou dobu to vypadalo s Dynamem bledě, nyní už si ale hokejisté Pardubic poměrně hlídají předposlední příčku Chance ligy, na poslední Šumperk mají náskok dokonce pěti bodů. V posledním utkání svěřenci trenéra Václava Baďoučka v přestřelce zdolali Přerov 6:4, nyní budou chtít podruhé v sezoně porazit Kolín, na jehož ledě naposledy padli těsně 1:2. Jak tomu bude nyní?

Jestliže někde neměla pardubická rezerva po celou sezonu problém, tak tomu bylo jistě v brankovišti. Milan Klouček si i přes porážky držel parádní čísla a ukazoval, že patří mezi prvoligovou špičku. V posledním zápase se ale představil ex-hradecký Jan Růžička, jenž odchytal jeden duel v této sezoně i za Kolín. Jackpotem pro Pardubice byl příchod znojemského dua Jan Hruška (v 10 zápasech 4+11) & Tomáš Svoboda (ve 13 zápasech 9+8), které prakticky vytáhlo Východočechy z druholigového bahna.

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Gaspar, Čáp, Piegl, Zajíc, Aubrecht, Naar, Jelínek – Novák, Koukal, Král – Pajer, Korkiakoski, Kadlec – Lang, Morong, Ouřada – Šedivý, Matějček, Moravec.

HC Dynamo Pardubice B: Růžička – Bučko, Bukač, Hanousek, Nedbal, Hrádek, Chabada, Kubíček – Mandát, Rákos, Matýs – Svoboda, Hruška, O. Rohlík – Lichtag, Kaut, Kaplan – Pochobradský, Zeman, Machač.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů s rezervou Pardubic jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy od partnera utkání, kterým je Samba, půjčovna lodí. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Druhé domácí vzájemné měření s pardubickým Dynamem startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.