A-tým - reportáž
16.02.2023
Autor: Věra Pavlovská | Foto: Martin Voltr & Jan Jack Kobzáň

René Piegl po výhře nad Dynamem: Důležité body. Play-off? Uděláme všechno!

clanek-1

Potřetí v sezoně Kozlové zdolali rezervu pardubického Dynama, velkou bitvu nakonec hokejisté Kolína urvali výsledkem 4:2 pro sebe. A důležitou součástkou na cestě k výhře byla obrana. Ta prošla po předchozích zápasech velkými změnami. Jak viděl jeden z kolínských zadáků René Piegl souboj Kolína s Pardubicemi?


Rendo, porazili jste Pardubice 4:2. Jak hodnotíte zápas?
Po těch dvou zápasech je příjemné vyhrát. Myslím si, že i na ledě bylo vidět, jak moc jsme chtěli vyhrát.

Hrálo se hodně tvrdě, jak vám to vyhovovalo? Zápasy už připomínají play-off.
Byl to skvělý zápas, mělo to všechno: nasazení, tvrdost, rychlost. Prostě super. Mně osobně taková hra nevadí, spíš mi vyhovuje. Vždy nás dostane do emocí a za mě jedině dobře.

Co nakonec rozhodlo?
Rozhodlo to, že jsme se drželi celou dobu plánu. V předchozích zápasech jsme to dokázali jen třeba jednu třetinu a pak se to sesypalo. Ted jsme to zvládli po celý zápas, a to rozhodlo.

Jak důležité to jsou body? Pořád máte šanci na předkolo.
Pro nás to byl velice důležitý zápas a ty body jsme potřebovali. Jak říkáte, držíme teď ještě šanci na play-off, máme to ve svých rukách a určitě uděláme všechno, abychom se tam dostali.

Další utkání vás čeká v Porubě, co od toho očekáváte? Poslední zápasy venku se vám moc nevydařily, navíc i v Ostravě jste naposledy mnohokrát inkasovali.
Čeká nás tam těžký zápas. Musíme se na to připravit, rozebrat si to a jít tam s nějakým herním plánem a hlavně se ho držet celý zápas a ne pouze zase nějakou část.