A tým - preview
26.02.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Poslední domácí zápas základní části! Kolín potřebuje porazit Sokolov

clanek-1

Hokejový Kolín po výhře 3:0 na ledě šumperských Draků stále pomýšlí na předkolo vyřazovacích bojů. Situaci sice Kozlové nemají ve svých rukou, ale pro postup udělají všechno. V pondělí se tak pokusí porazit Sokolov. Zároveň budou pokukovat na výsledky Frýdku-Místku a Slavie. Poslední domácí zápas Kozlů v základní části, který hodně ukáže sílu týmu, startuje v pondělních 18:00. Nesmíte chybět. Partnerem utkání je Paintball Kutná Hora.


Aktuálně z A-týmu

Po hořké prohře v prodloužení s jihlavskou Duklou vykřesali hokejisté Kolína jiskřičku naděje na ledě šumperských Draků. Zde totiž Kozlové zvítězili 3:0 a definitivně odsoudili moravského soupeře k sestupu. A navíc se díky třem získaným bodům vrátili do boje o předkolo play-off. Na desátý Frýdek-Místek nyní svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka ztrácí pouhý bod. A vylepšit si svou situaci budou chtít Kolínští v zápase se Sokolovem. Jak se ale trenér Petr Martínek ohlíží za víkendovým duelem v Šumperku?

„Do Šumperka jsme přijeli udělat všechno pro to, abychom zvítězili, protože stále ještě živíme naději na předkolo play-off. To se nám naštěstí podařilo, navíc s čistým kontem, o to je to lepší. Sice jsme dozadu měli okýnka, ale domácí šance nevyužili. Nicméně my jsme jich taky měli hodně neproměněných, takže to bylo takové hodně útočné. Jsme hrozně rádi, že bereme tři body a budeme i nadále živit naději na předkolo. V pondělí máme Sokolov, takže se zase pokusíme vyhrát a rovněž budeme čekat, jestli klopýtne Frýdek-Místek, abychom tam proskočili. Chceme play-off do Kolína přivézt hlavně kvůli naším skvělým fanouškům, kteří za námi jezdí. Ale uvidíme, každopádně první krok jsme udělali dnes,“ říká trenér Petr Martínek. Další krok budou chtít Kozlové učinit v důležitém souboji proti Sokolovu. Ten bude posledním zápasem Kolína na domácím ledě v základní části.

Informace o soupeři

Baník se v tabulce Chance ligy nachází na 11. příčce, a to se ziskem 64 bodů. A čtyřbodovou ztrátou na desátý Kolín, potažmo pětibodovou na Frýdek-Místek. Sokolovští si svou situaci výrazně zhoršili v posledních zápasech, svěřenci Martina Štrby totiž padli už třikrát v řadě. Nicméně se musí podotknout, že Západočechy trápila v poslední době rozsáhlá marodka. Vždyť jen díky gentlemanskému gestu Jihlavy mohlo vedení Baníku Sokolov jeden z nejdůležitějších zápasů odložit. Sestavu lepil Sokolov hodně těžko, několikrát se představil s pěti beky, případně ve třech útocích. A to v nich nastupovali třeba beci Adam Rulík nebo Tomáš Tomek, jenž má mimochodem kolínskou minulost. Zahrál si za Kozly v mládeži.

V posledních zápasech se jako startovací gólman v brance Baníku představoval Oldřich Cichoň, Sokolov má nicméně k dispozici ještě Martina Michajlova, jenž odchytal proti Kolínu letos dva zápasy. V tom třetím naskočil litvínovský Šimon Zajíček, jenže ten už za Sokolov nastoupit nemůže. Velkou ztrátou pro západočeský celek byl odchod Jana Pohla na Slovensko, mimochodem i on má kolínskou minulost. Výrazně se Baník opírá třeba o beky Františka Klejnu nebo extraligou ostříleného Jana Nováka. V útoku pak mezi tahouny patří Jaromír Kverka, jenž nasbíral doposud 50 kanadských bodů (15+35) což z něj dělá druhého nejproduktivnějšího hráče Chance ligy. Jak si Baník povede proti Kolínu?

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Aubrecht, Gaspar, Piegl, Kukla, Zajíc, Jelínek, Naar – M. Novák, Koukal, Král (A) – Sklenář, Matějček, Kadlec – Šedivý, Morong, Lang – Jiruš, Moravec, Pajer.

HC Baník Sokolov: Cichoň – J. Novák, Klejna, Weinhold, Rulík, Tomek, Baláž, Benda – Hauser, Kverka, Helt – Csamangó, Zadražil, Chrpa – Hajný, Rohan, Švec – Křemen, Kysela.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů se Sokolovem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy od partnera utkání, kterým je Paintball Kutná Hora. Fanoušky zároveň čeká i přestávková soutěž na ledě. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Druhé domácí vzájemné měření se sokolovským Baníkem startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.