A-tým - reportáž
28.02.2023
Autor: Věra Pavlovská | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Miroslav Kukla o zranění i souboji se Vsetínem: Loni to tam vyšlo, tak proč ne i letos!

clanek-1

Zadáka Kozlů Miroslava Kuklu viděli fanoušci Kozlů naposledy v 8. kole na ledě chrudimského stadionu proti Pardubicím. Od té doby třiadvacetiletý obránce v sestavě scházel. Poprvé od října se nyní vrátil mladý bek do sestavy, a to hned vedle svého obvyklého parťáka Reného Piegla. Předtím si ještě odskočil do Vrchlabí, kde se rozehrál. Poté ale hned v Šumperku a i proti Sokolovu nakonec pomohl k důležitým výhrám. Co říká na souboj s Baníkem? A co říká o posledním kole na Vsetíně? A proč byl vlastně tak dlouho mimo?


Míro, nakonec jste zdolali Sokolov v prodloužení. Šance na předkolo žije. Jak byste souboj s Baníkem zhodnotil?
Byl to těžký zápas. Šance byly na obou stranách. V druhé třetině nás hodně podržel Souky (Jakub Soukup). V obraně to nebylo úplně ideální. Pak jsme to ale na druhou stranu mohli urvat v té přesilovce pět na tři, což nevyšlo. Ale naštěstí jsme dokázali vyhrát v prodloužení.

Co říkáte na vaši aktuální situaci? Nemáte to ve svých rukou a nyní jedete na Vsetín…
Ano. Teďka jedeme do Vsetína, a to je zápas o všechno. Potřebujeme vyhrát. A uvidíme, jestli to bude stačit.

S čím vyrukovat na Valachy?
Na Vsetín musíme jít rozhodně s velkým nasazením a bojovností. Loni se nám to právě u nich povedlo, nevidím důvod, proč by tomu tak nemohlo být i letos. Uděláme pro to všechno.

Vy jste se do sestavy vrátil po dlouhé době. Naskočil jste poprvé od října, teď máte za sebou dva zápasy. Jak náročné je se do toho dostat?
Není to nic jednoduchého. Dlouho jsem nehrál. Snažím se na ledě dělat jednoduché věci a rychle se do toho dostat.

S čím jste vlastně zápasil? Střídavě jste už dlouhou dobu trénoval. Až nyní je to v pohodě?
Mel jsem natržené tříslo. Dlouho se nám nedařilo to dát do pořádku. Zhruba měsíc zpátky jsem začal trénovat a už je to docela dobré.