Mládež
06.03.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Petr Nieč & Jiří Bartoň

Dorost ovládl i nadstavbu a zabojuje o postup do baráže

clanek-1

Dorostenci si sobotní výhrou na ledě Českých Budějovic B vybojovali první místo v nadstavbové skupině č. 13. A tak mohou svěřenci Václava Ráce i nadále pomýšlet na postup do vyšší soutěže, tedy Ligy dorostu. K případnému postupu však stále vede dlouhá a nesmírně trnitá cesta.


Základní část

Dorostenci zahájili sezonu výborně, skrze základní fázi Regionální ligy dorostu proklouzli mladí Kozlové bez ztráty kytičky a s náskokem patnácti bodů před Kutnou Horou postoupili z prvního místa do nadstavbové skupiny. Celkově tak kolínský dorost zvládl v úvodní části sezony vyhrát šestnáct zápasů ze šestnácti, a to pokaždé v základní hrací době. A navíc s fantastickým celkovým skóre 176:24.

Nejproduktivnější hráč týmu Dominik Franc nasbíral v šestnácti zápasech hned 62 bodů (36+26), a tak se stal v rámci skupiny č. 7 druhým nejproduktivnějším hráčem vůbec. Lepší byl jen kutnohorský Dominik Hruboš. Statistiky gólmanů pak ovládlo kolínské trio Jan Želivský, Daniel Kočandrle, Jan Karger, které inkasovalo dohromady jen 24 gólů v šestnácti zápasech.

Nadstavba

Od listopadu tak svěřenci Václava Ráce začali hrát o něco zajímavější zápasy. V celkově pětičlenné nadstavbové skupině č. 13 se hokejisté Kolína utkali s týmy Českých Budějovic B, Tábora B, Kutné Hory a Žďáru nad Sázavou. Kozlové si nakonec i přes první dvě porážky v sezoně vybojovali postup do další fáze Regionální ligy dorostu, a to se ziskem 43 bodů a po čtrnácti výhrách z šestnáct soubojů. Včetně toho, kdy na svém ledě porazili České Budějovice vítěznou brankou v čase 59:59.

V celé skupině byl nejčastěji bodujícím hráčem Dominik Franc, který nasbíral v šestnácti zápasech dalších 38 kanadských bodů (20+18), výrazně mu ale sekundoval Jan Vyvial, jenž ve třinácti duelech nasbíral 36 bodů (18+18). V brankovišti pak dostával výraznější prostor Jan Želivský, jednička kolínského dorostu.

O postup do baráže

Nyní tak dorostenecký výběr Kozlů čeká souboj v play-off, kde v souboji o postup do baráže o Ligu dorostu vyzvou v sérii hrané na dva vítězné zápasy Tigres Zlín, vítěze skupiny č. 14. První duel se uskuteční v sobotu 11. března od 10:30 na ledě zlínského zimního stadionu, odveta v Kolíně se bude hrát ve středu 15. března od 16:30. Případný třetí duel by se odehrál v sobotu 18. března znovu ve Zlíně (10:30). Vítězný celek si zahraje baráž o Ligu dorostu a bude mít šanci na postup do druhé nejvyšší soutěže.