A-tým - reportáž
08.01.2022
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

35. kolo: Přerov – Kolín 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

clanek-1

Kolín prolomil letošní bezbrankové přerovské prokletí, a to hned v první minutě utkání. Dal tím základ pozdější výhře. Kozly nutno pochválit, že v sestavě stmelené díky řadě nemocí a zranění bojovným výkonem favorita utkání překonali.


Kolín tak brzy mohl smazat první otazník nad sobotním utkáním. Otazník nad tím, zda Kolín letos poprvé dokáže Přerov střelecky překonat.

I když domácí byli aktivní, v kolínské bráně bylo plno Georgy Kuznetsova, který svýma dlouhýma nohama zlikvidoval nejeden pokus. Svoje betony použil třeba v sedmé minutě v oslabení proti pokusu domácího hráče z otočky.

Navíc jeho snažení v bráně podpořili i modrobílí střelecky a v polovině utkání se dostali už do dvoubrankového vedení. Šafránek vybojoval puk za bránou, zpoza ho poslal na Veselého, který se tam vyřítil z rohu a přesně usměrnil černou pryž do růžku brány – 0:2.

Takové skóre svítilo na světlené tabuli až nekonečně dlouho. Kozlové si samozřejmě přáli, aby klidně svítilo až do konce. Ale i když Kuznetsov zlikvidoval více než čtyřicet pokusů domácích, nakonec jeden puk do jeho sítě zabloudil, a stav se tak měnil v neprospěch Kolína. V jednapadesáté minutě od modré - 1:2.

Do hry se tak dostal další otazník, a to zda kozlové dokáží tentokrát utkání dovést do vítězného konce, i když soupeř před koncem utkání vsítí kontaktní gól a vrátí se do zápasu. Chtě nechtě asi kozlům proběhly hlavou nedávno prohrané zápasy s Jihlavou a Vsetínem, kde Kolín ještě pár minut před koncem vedl, ale nakonec prohrál.

Druhý otazník byl však taky smazán. Sice až po závěrečném hvizdu, ale přece. V padesáté osmé minutě sice puk lízl po Kuznětsově zákroku ramenem břevno a Kolín musel zuby nehty bránit osmdesát vteřin hry pět na šest, ale to se povedlo a kolínští kozlové se mohli radovat konečně z výhry a tří bodů.

Tím byl taky smazán třetí otazník. Do třetice se letos gólmani proti Přerovu střídat nemuseli. Kuznetsov si připsal skoro 98% úspěšnost.

Branky: 51. Krisl (Kubeš, Dvořák) – 1. Jankovský (Veselý, Piegl), 11. Veselý (Šafránek, Jakovský). Rozhodčí: Zavřel, Tvrdoň – Měkýš, Kučera. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 0:2, 0:0, 1:0. Diváci: 831.

Kolín: Kuznetsov – Piegl, Kukla, Klodner, Niko, Zorko, Váchal – Jankovský, Šafránek, Veselý – Sklenář, Morong, Krejčík – Síla, Matějček, Matyáš Svoboda – Zumr, Poppel, Petržilka.

Přerov: Petrásek – Kubeš, Hrdinka, Černý, Krisl, Ševčík, Dluhoš, Gréč – Jan Svoboda, Herman, Jakub Svoboda – Doležal, Süss, Matěj Svoboda – Sloboda, Dvořák, Goiš – Matěj Novák, Indrák, Král.