Klub
12.03.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň

Dobrý hokej se vyvedl! Parádní akce na ledě, 24 gólů i velká pomoc Davídkovi

clanek-1

Sobotní exhibiční zápas v Kolíně mezi COOL IN týmem a Realem Top Praha se jednoznačně vydařil. Před více než osmi stovkami diváků se představila hromada známých sportovních hvězd v dresu Realu Top Praha, dres domácího COOL IN týmu zase oblékly kolínské osobnosti. V utkání byli nakonec úspěšnější hosté, ale o to vlastně vůbec nešlo. Hlavní byla ale finanční pomoc malému Davídkovi Padalkovi v boji proti autismu a dalším zdravotním těžkostem.


Kdo si myslel, že fotbaloví internacionálové nebudou hokeji znalí, mýlil se. Tým Real Top Praha totiž už se po třiceti sekundách ujal vedení, které nakonec průběžně zvyšoval a udržoval i během zápasu. Mezi nejšikovnější hráče v dresu hostujícího týmu rozhodně patřili bývalý Sparťané David Lafata, Jan Koller nebo z dresu libereckého Slovanu známý Jan Nezmar. „Užil jsem si to hrozně moc, byla tady skvělá atmosféra, přišlo hodně lidí a zahráli jsme si pěkný hokej. Padlo navíc i hodně gólů, takže věřím, že jsme se všichni pobavili. Ale hlavně to bylo pro dobrou věc, takže z toho člověk musí mít dobrý pocit,“ má jasno jeden z těch nejšikovnějších fotbalistů s hokejkou, a to právě Jan Nezmar.

„Hokej mě vždycky bavil, je to můj koníček odjakživa. Po konci fotbalové kariéry jsem se mu začal věnovat o něco víc, takže si chodím dvakrát nebo třikrát týdně zahrát. A sleduju i hokej jako takový,“ líčí Jan Nezmar, bývalý útočník nebo stoper libereckého Slovanu, který se následně pohyboval ve vedení SK Slavia Praha. Hokejové schopnosti fotbalistů navíc po celý zápas doplňovali bývalí profesionální hokejisté Jiří Tlustý a Petr Tatíček a hlavně u prvně jmenovaného bylo vidět, že v rukou to rozhodně má. Ne nadarmo si Jiří Tlustý zahrál v NHL devět sezon a přes čtyři stovky zápasů.

K vidění byly opravdu krásné akce, ale i zákroky. Třeba když se COOL IN tým snažil vyrovnat, tak manažera kolínských Kozlů Lukáše Krejčíka vychytal lvím skokem známý kuchař Přemek Forejt. V dresu kolínského COOL IN týmu se představilo mnoho zajímavých jmen: Ať už hlavní tahoun kotle, hráči B-týmu, zástupci vedení hokejového klubu nebo dokonce několik členů kolínského A-týmu, ať už šlo o již zmíněného manažera Lukáše Krejčíka nebo o vedoucího mužstva a trenéra gólmanů Martina Huška, lékaře Jiřího Balína nebo trenéra Petra Martínka, jenž naskočil v obranném páru s vlastním svěřencem Matějem Pinkasem. Mladý zadák ještě před zahájením zápasu sklidil mohutný aplaus tribun, protože svůj nejdůležitější životní zápas už vyhrál. A nyní už je v tréninku s kolínským mužstvem.

Nejdůležitější byla ale v sobotní večer charitativní stránka zápasu. Úvodní buly vhodila maminka Davídka Padalky z Kolína, který ve svém náročném životním souboji bojuje s autismem a dalšími zdravotními obtížemi. A akce vynesla rodině Davídka v boji se zdravotními obtížemi přes sto tisíc korun. „Děkujeme všem pořadatelům Dobrého hokeje, Realu Top Praha a SC Marimex Kolín, všem hráčům a sponzorům, OC Futurum Kolín i Vám všem, kteří jste se na zápas přišli podívat. Děkuji Vám za Davídka, děkuji Vám za sebe a za celou naši rodinu. Děkujeme také Volnu, sdružení pro pomoc rodinám dětí s postižením a nadačnímu fondu Nevzdáme to za vaši podporu,“ vděčně po zápase prozradila Jana Padalková, maminka malého Davídka.

COOL IN tým vs. Real Top Praha 11:13 (3:6, 4:2, 4:5)

Branky a nahrávky: 6. Krejčík, 11. Širc (Turek, Semirád), 19. Honz (Malý), 23. Krejčík (Nutil), 37. Veselý (Krejčík), 31. Malý (Kozdera), 37. Kozdera (Tatíček, Hašek), 50. Honz, 54, Honz (Malý), 59. Balín, 59. Semirád (Krejčík) – 1. Lafata (Tlustý), 3. Mašl (Hašek, Nezmar), 4. Černý (Dočkal), 13. Koller (Hašek), 19. Koller (Nezmar), 20. Tlustý (Poborský), 22. Šmicer (Dočkal, Černý), 34. Nezmar (Tatíček, Hašek), 41. Černý, 43. Dočkal (Tlustý), 46. Tlustý (Černý), 49. Tatíček (Koller, Hašek), 60. Hašek (Poborský, Koller).

COOL IN tým: Lukáš Wagenknecht (31. Martin Hušek) – Jiří Honz, Jiří Balík, Jiří Kampe, Josef Malý, Luboš From, David Dvořák, Tomáš Paroubek, Lukáš Krejčík, Josef Nutil, Jan Veselý, Kateřina Ivičičová, Martin Taftl, Petr Martínek, Jan Širc, Martin Turek, Karel Kozdera, Tomáš Chrastil, Vojtěch Hanzl, Matěj Pinkas, Jakub Semirád.


Real Top Praha: Přemek Forejt – Jiří Novotný, Martin Mašl, Martin Altrichter, Petr Tatíček, Bořek Dočkal, Jiří Tlustý, Martin Latka, Ivan Hašek, Jaroslav Černý, Jan Nezmar, Patrik Berger, Vladimír Šmicer, David Lafata, Karel Poborský, Jan Koller.