A-tým - reportáž
15.03.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Omlazený tým Kozlů odehrál tréninkový zápas s rezervou Pardubic

clanek-1

Středeční dopoledne na kolínském zimním stadionu přineslo oživení tréninkové rutiny pro nejmladší členy A-týmu Kozlů. Svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka totiž ve výrazně omlazené sestavě a jen se dvěma hráči staršími třiadvaceti let vyzvali B-tým pardubického Dynama, který do středočeského města zavítal v prakticky nejsilnější možné sestavě, třeba i s brankářem Dominikem Frodlem, který se vrací po zranění do akce.


V trikotu s Kozlem na hrudi se po ledě neproháněli Zdeněk Král, Petr Koukal nebo Martin Novák. V podstatě všichni zkušenější hráči totiž dostali volno, na soupisce kolínského mužstva se objevil jen jediný třicátník Ján Niko, který se vrací do akce po zranění kolene. Naskočili tak královéhradečtí junioři Matěj Havlíček, Šimon Táborský, Matěj Leden nebo sourozenci Michal a Matěj Benešovi. Prostor dostal i kolínský odchovanec Lukáš Sýkora, jenž v této sezoně hájil barvy Kladna v Lize juniorů.

„Starší hráči dostali volno, Chtěli jsme hlavně vyzkoušet hráče, kteří pro nás teoreticky mohou připadat v úvahu v rámci příští sezony. Měli jsme tu juniory z Hradce, a také kolínského juniora, který hraje na Kladně. Dali jsme jim příležitost,“ vysvětluje trenér Petr Martínek.

Už od samotného začátku střetnutí byly Pardubice aktivnějším týmem, jejich zkušenost na soupisce byla evidentně znát, podobně jasně vidět byla i kolínská nezkušenost. „Myslím si, že se to na celkové hře výrazně projevilo. Naši kluci hráli hodně juniorský hokej, kdežto soupeř byl vyspělý, měl tu několik hráčů ze základního kádru včetně gólmana a jednoznačně v utkání dominoval,“ popisuje kolínský kouč.

V sestavě Dynama totiž naskočili i zkušení hráči jako Jan Zdráhal, Tomáš Kaut, Daniel Rákos, Tomáš Hanousek, kolínský odchovanec Karel Nedbal nebo jeden z nejlepších extraligových brankářů Dominik Frodl. A nechyběli i extraligou ostřílení mladíci v podobě Ondřeje Matýse, Ondřeje Rohlíka, Tomáše Zemana nebo Tomáše Urbana.

Trenérský štáb Kozlů se chtěl v rámci tréninkového zápasu přesvědčit, jak si v konkurenci vyspělého a silného protivníka povede dravé mladí z juniorské extraligy i nižší Ligy juniorů.

„My ale byli zvědaví na naše mladé hráče, jak se s tím popasují. Mají na čem pracovat, výsledek hovoří za všechno. Během zápasu je vždy těžší s hráči nějak pracovat, upozorňovali jsme na pár detailů, třeba aby tolik nelítali a neplašili, protože na zkušené hráče se musí hrát úplně jinak. Ale spíše jsme je nechali hrát, abychom viděli, jak se budou adaptovat a přizpůsobovat hře,“ ví Petr Martínek o utkání s rezervou Dynama, které Kolínští jen s jedním třicátníkem Jánem Nikem prohráli jednoznačně 0:6. Ale o výsledek vlastně v tomhle zápase šlo až v té poslední řadě.

Soupiska SC Marimex Kolín v tréninkovém utkání: Sajdl (Tichý) –⁠ Kukla, Havlíček, Naar, Niko, Sýkora, Táborský –⁠ Matěj Beneš, Michal Beneš, Jiruš, Lang, Leden, Matějček, Moravec, Morong, Pajer, Pilný, Šedivý.