A tým - preview
27.03.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Poslední zápas sezony. Zdolá Kolín i podruhé Jágrovo Kladno?

clanek-1

V srpnu to přátelským zápasem na ledě Litoměřic začalo, nyní to na konci března skončí. Hokejová sezona kolínského A-mužstva se blíží svému konci, svěřence Jana Šťastného a Petra Martínka čeká poslední zápas v ročníku 2022/23. Kozlové zavítají v úterý 28. března od 18:00 na led kladenských Rytířů. Jaromíra Jágra nebo Tomáše Plekance tak vyzvou po pár dnech znovu. Zaskočí prvoligový Kolín i podruhé extraligové Kladno?


Aktuálně z A-týmu

Kozlům zápasy s kladenskými Rytíři končí zápasová sezona. V letošním ročníku Chance ligy obsadili svěřenci Jana Šťastného 11. příčku a jen těsně nepostoupili do předkola vyřazovacích bojů. Následně se však vedení po roce znovu domluvilo na přátelském dvojutkání s Kladnem v čele Jaromírem Jágrem. Právě legenda českého hokeje zavítala ve čtvrtek do Kolína na zimní stadion v rámci prvního přátelského zápasu. V něm Kozlové i díky hattricku Lukáše Pajera, gólu kolegy z útoku Petra Moravce a také dalšího z mladíků Matěje Moronga zdolali extraligového soupeře připravujícího se na baráž 5:2. A to i díky nejvyšší návštěvě v sezoně, na stadionu sledovalo utkání neuvěřitelných 2 708 diváků.

„Věděli jsme o síle Kladna, ale vloni se nám je podařilo porazit, takže jsme se o to chtěli pokusit i letos, chtěli jsme taky pobavit diváky. To se nám povedlo, takže jsme nesmírně rádi. A to hlavně kvůli fanouškům, kteří nás celou sezonu perfektně podporovali a chodili na stadion. Spousta fanoušků za námi jezdila i na venkovní zápasy, za což jim obrovsky děkujeme. Nabádali jsme kluky, abychom fanouškům udělali radost, že je jedno, jestli prohrajeme nebo vyhrajeme. Lidí přišlo na stadion úplný nesmysl, za což děkujeme. Myslím si, že se i pobavili a odcházeli domů s dobrým pocitem,“ líčil bezprostředně po utkání trenér Petr Martínek. Nyní čeká Kozly odveta na ledě Rytířů, a to v úterý od 18:00.

Sestavy z posledního utkání

Rytíři Kladno: Brízgala – Babka, Kehar, Ticháček, Sotnieks, Veber, Slováček – Kubík, Plekanec, Jágr – Brodecki, Beran, Indrák – Procházka, Zikmund, Filip – Michnáč, Pytlík, Bláha.

SC Marimex Kolín: Soukup – Gaspar, Čáp, Piegl, Kukla, Naar, Niko, Hampl, Jelínek – Novák, Koukal, Král – Sklenář, Moravec, Pajer – Šedivý, Morong, Lang – Síla, Matějček, Gajda.