Mládež
21.04.2023
Autor: Michala Ménová

Ročník 2009 vybojoval na mezinárodním turnaji ve Francii zlato!

clanek-1

Hokejisté ročníku 2009 získali další zlatou medaili, během uplynulých dvou týdnů přivezli domů již druhé zlato. Navázali tak na vítězný turnaj Winnwell Cup v Jaroměři. Tentokrát se hráči 8. třídy zúčastnili třídenního mezinárodního turnaje ve Francii ve městě Neuilly sur Marne vzdáleného patnáct kilometrů východně od Paříže.


Svěřenci trenéra Jakuba Minarčíka zahájili turnaj v sobotu vítězstvím nad francouzským týmem Champigny 7:1. Druhý zápas s německým týmem Geretsried skončil výsledkem 4:0 a to i přes značný výškový a váhový nepoměr našich hráčů oproti německému soupeři. Naši kluci se nenechali zastrašit urostlejšími hráči nejen z německého týmu a i přesto, že byli nejmladším účastníkem turnaje, podávali během zápasů skvělé výkony.

V neděli se kolínští Kozlové utkali se dvěma francouzskými týmy. Nejprve nastoupili proti týmu Courbevoie a zápas rozhodli bez obdržené branky poměrně snadno 6:0. Večerní utkání proti ACBB/Meudon zakončili výhrou 5:0, čímž si zajistili 1. místo ve skupině B a postup do semifinálového boje o medaile. Vítěznou neděli kluci zakončili výletem do centra Paříže k Eiffelově věži se spoustou zážitků.

Ve Francii se nezapomnělo ani na české tradice a na Velikonoční pondělí kluci vyměnili na chvíli hokejky za pomlázku a vyšlehali přítomné české fanynky. Poté už přišlo soustředění na semifinálový zápas proti domácímu týmu Les Bisons, jejichž hráči se umístili na 2. místě ve skupině A. Semifinále proběhlo bez větších komplikací a kluci si vychutnali hladký postup do finále, který si zajistili výsledkem 5:1.

Závěrečný den v 16:30 hodin došlo na finále turnaje a v něm kolínští Kozlové narazili na německý výběr U15 hrající pod hlavičkou Klostersee, který za celý turnaj až do finálového utkání neobdržel ani jednu branku. Tento tým kolínský celek zaskočil svou výrazně tvrdou hrou a těsnou obranou, což vyústilo v průběžný stav po 1. třetině 0:1.

Během druhé třetiny se vývoj zápasu začal obracet a za bouřlivé podpory mladších Kozlíků ročníku 2012, kteří svůj turnaj zakončili zlatou medailí již v neděli na nedalekém stadionu Les Pumas ve Fontenay, a přítomných rodičů, kteří vytvořili na stadionu skvělou atmosféru, se Kozlům podařilo vstřelit dvě branky. Kluci díky této podpoře dokázali zápas otočit a do druhé přestávky odcházeli s vedením 2:1.

Třetí třetina ukázala velice bojovný a silový hokej z obou stran, avšak žádná branka již v poslední třetině nepadla. Dramatický vývoj finálového zápasu dospěl do vítězného konce českých hokejistů za konečného stavu 2:1. Po závěrečné siréně vypukl na stadionu obrovský aplaus a výbuch emocí na střídačce kolínských Kozlů, zlatí hoši nezapomněli ani na závěrečnou děkovačku publiku a celým stadionem se rozlehla tradiční vítězná „Cukrářka“.

V konkurenci deseti evropských týmů získali čeští zástupci z Kolína zlaté medaile a trofej Robina Levreye.

Soupiska vítězného týmu:

Vincenc Vlachý, Filip Novotný – Martin Zdeněk, Dominik Tinka, Marek Vondráček, Petr Brázda, Jindřich Havlas, Martin Rejthar, Vít Sysala, Ondřej Šmejkal, Sam Junek, Michal Mén, Adam Hykš (C), Tomáš Hartman, Matěj Mach, Dan Junek, Aleš Sivák, Dominik Zíma, Vilém Franc, Jan Gráf, Jakub Vít.