A-tým - reportáž
10.05.2023
Autor: Petr Procházka I Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

Lesní pěšiny, posilovna, balon... Letní příprava běží naplno

clanek-1

Od začátku května začala letní příprava kolínských hokejistů před novou sezonou v Chance lize. Probíhá v domácích podmínkách, především v lesoparku Borky a v areálu zimního stadionu.


Letní příprava kolínských Kozlů potrvá do 3. července. "Zakončena bude fyzickými testy na FTVS v Praze," prozradil sportovní manažer Lukáš Krejčík.

Pod vedením trenérů Jana Šťastného a Petra Martínka nabírá v této fázi přípravy kondici patnáct hráčů, mezi nimiž nechybí ani útočníci Zdeněk Král a Vojtěch Síla (na snímku vlevo), s nimiž klub uzavřel nové jednoroční smlouvy. "Zdeněk je zkušený hráč, od něhož čekáme velký přínos na ledě i v kabině. Měl by patřit mezi lídry a podpořit svou hru i potřebnou produktivitou. Vojta Síla už má také v našem kádru své stabilní místo a my v organizaci věříme v jeho další růst," uvedl Krejčík na adresu forvardů s čerstvými kontrakty.

První posily klub oznámil minulý týden, jedná se o útočníky Josefa Skořepu a Stanislava Vrhela. "V nejbližších dnech představíme také posilu do obrany," slíbil Krejčík.

Další tři až čtyři nové hráče Kozlové přivítají během července a srpna. "Jednání jsou rozjetá," řekl Krejčík.

Během června zpestří hokejistům letní přípravu také trénink na ledové ploše, tým bude dvakrát týdně využívat halu v Říčanech. V Kolíně by ledová plocha měla být k dispozici tradičně na začátku srpna.

Aktuální soupiska:
Brankáři: Jakub Soukup, Tomáš Sajdl, Jakub Tichý.
Obránci: René Piegl, Jakub Naar, Matěj Pinkas.
Utočníci: Josef Skořepa, Zdeněk Král, Stanislav Vrhel, Kryštof Ouřada, Vojtěch Síla, Petr Moravec, Lukáš Pajer, Daniel Šedivý, Matěj Morong, Kryštof Lang.