Tiskové zprávy
30.05.2023
Autor: Daniel Krátký I Petr Procházka I Foto: Martin Voltr

Mistr světa pokračuje v Kolíně! Ihned po návratu ze šampionátu v Rize podepsal novou smlouvu

clanek-1

Světový šampion z roku 2010 Petr Koukal zastával v posledních dnech roli experta České televize na hokejovém mistrovství světa v Lotyšsku. Nyní se již zkušený hokejista může pomalu začít chystat na další profesionální sezonu, protože podepsal novou roční smlouvu s Kolínem.


Kapitán Kozlů přidá již šestou sezonu v organizaci Mountfieldu HK, i nadále bude oblékat dres partnerského Kolína, což potvrzuje generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček. „Petr má i nadále chuť pokračovat ve své kariéře v dresu Kolína. Jeho role je jasně daná a my od něho potřebujeme, aby naše nadějné mladíky usměrňoval a předával jim zkušenosti. K týmu se Petr připojí 1. června,“ řekl GM Východočechů.

V uplynulém ročníku zastával Petr Koukal v Kolíně mentorskou roli, patřil mezi týmové lídry a nejproduktivnější hráče. Na dvě utkání si jej vytáhl také extraligový Mountfield. A i díky němu výkonnostně vyrostly u Kozlů mladé hradecké naděje. Středočeský celek si pak poměrně v klidu došel k uhájení prvoligové příslušnosti, navíc mu utekla o pouhý bod účast v předkole play off.

"Do padesáti jako Jarda Jágr hrát nechci, ale rok bych ještě rád pokračoval," řekl Petr Koukal v rozhovoru pro hokej.cz během šampionátu v Rize. "Uvidíme, jaké bude mít dál organizace plány a jak se mnou budou v klubu spokojení."

Brzy jednačtyřicetiletý rodák ze Žďáru nad Sázavou startoval na pěti světových šampionátech včetně zlatého mistrovství světa v Německu, kde nastupoval po boku úspěšných Kolíňáků Petra Čáslavy a Tomáše Mojžíše. V extralize vybojoval Petr Koukal tři tituly s Pardubicemi a od roku 2017 patří pod hradeckou organizaci.

Kolínští hokejisté se již od začátku května chystají pod taktovkou trenérů Jana Šťastného, Petra Martínka i kouče gólmanů Martina Huška na další prvoligovou sezonu. Kádr Kozlů již posílili ostřílený útočník Josef Skořepa i nadějní mladíci Stanislav Vrhel a Štěpán Němec.

Aktuální soupiska SC Marimex Kolín:

Brankáři: Tomáš Sajdl, Jakub Soukup, Jakub Tichý.
Obránci: Jakub Naar, Štěpán Němec, René Piegl, Matěj Pinkas.
Útočníci: Petr Koukal, Zdeněk Král, Kryštof Lang, Petr Moravec, Matěj Morong, Kryštof Ouřada, Lukáš Pajer, Vojtěch Síla, Josef Skořepa, Daniel Šedivý, Stanislav Vrhel.