A-tým - reportáž
22.12.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

30. kolo: Šumperk – Kolín 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

clanek-1

Kolín vyhrává pošesté v řadě a před svátečním víkendem se usazuje ve středu tabulky na osmém místě. Dobře, kozlové!


Utkání v Šumperku začalo opatrně, přesto bylo evidentní, že se na vyšší obrátky začali rozjíždět na ledě kozlové a zůstalo jim to po celou dobu utkání. Soupeře přestříleli, a to i gólově.


Svůj první velký gólový střelecký pokus měli Kolínští v polovině první třetiny, kdy puk mířil do odkryté brány. Domácí pohotový obránce ale ještě dokázal kotouč vyškrábnout z brankové čáry.

V závěru prvního dějství pak čaroval gólman Draků, který si poradil s pokusy Matějčka i Štohanzla.

Domácí mohli jít do vedení v úvodu druhé třetiny, kdy se do přečíslení dostal Žalčík. Ten svůj pokus neproměnil, ale byl u toho faulován a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se postavil nejúspěšnější domácí exekutor v této disciplíně Dávid Kohút, mířil nad vyrážečku, ale Sajdl jeho pokus pokryl.

Stejně jako všechny další šumperské výboje. Nebylo jich sice moc, ale pochytal je všechny a připsal si nulu. K té přidali jeho spoluhráči v poli dvě branky a byla z toho nakonec jednoznačná výhra. Šumperk byl zkrátka bezzubý.

A jak že padly kolínské góly? Vlastně rychle během pár minut. V polovině zápasu Kolín udeřil v početní výhodě. Po buly už na konci přesilovky šel puk na modrou na Čížka. Ten našel na pravém kruhu Krále, který místo své obvyklé přihrávky vystřelil do pravého horního růžku. A přesně. Chvíli na to těsně po další přesilovce z úhlu zvyšoval na 0:2 Lukáš Krejčík.

Kolínský kapitán mohl v poslední třetině zvýšit ještě na 0:3, když v oslabení pro něj vybojoval a připravil puk Štohanzl, ale domácí brankář už v sedě vytasil lapačku a jasnou gólovku chytil.

Krejčíkovi a jeho týmu to nakonec vadit nemuselo. Dvě branky ke středeční výhře bohatě stačily.

Prvoligové týmy čeká volný sváteční víkend. Hned v pondělí 27. prosince pokračuje Chance liga dalším kolem. Kolín ale hrát nebude, protože měl hrát doma s Kadaní a zápas byl po odstoupení Trhačů kontumován. Poslední zápas roku 2021 čeká tak kozly ve středu 29. prosince v Jihlavě.

Branky: 30. Král (Čížek, Veselý), 33. Krejčík (Veselý, Čížek). Rozhodčí: Skopal, Šudoma – Měkýš, Komínek. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Třetiny: 0:0, 0:2, 0:0. Diváci: 1030.

Kolín: Sajdl– Piegl, Čáp, Zorko, Čížek, Váchal, Klodner, Naar – Jankovský,Šafránek, Král – Sklenář, Štohanzl, Veselý – Krejčík, Matějček, Pajer – Síla, Morong, Ouřada.

Šumperk: Mokry – Pěnčík, Drtil, Hamrlík, Hrachovský, Rutar, Březák, Řezáč – Vildumetz, Kindl, Žálčík – Vachutka, Macuh, Kratochvíl – Furch, Spratek, Kohút – Antoníček, Scheuter, Horký.