A-tým - reportáž
09.08.2014
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Kozlové si nasypali štěstí. Hned na prvním tréninku vysklili plexi

clanek-1

Páteční podvečer patřil na zimním stadionu v Kolíně po dlouhé době zase hokeji. V pět hodin tu zaznělo pvní letošní "Góóól", když svěřenci trenérů Kadlece a Martínka překonali svého dorosteneckého soupeře z Kazachstánu v přátelském mačí. O dvě hodiny pozděj už se na ledě proháněli kolínští muži nejdůležitější. Svůj první trénink na ledě mělo druholigové áčko.


Trenéři Václav Rác a Bohumil Lupínek přivítali na úvodním tréninku téměř třicítku hráčů včetně tyř gólmanů. Jak to tak bývá, na prvním tréninku se hlavně bruslilo, bruslilo a bruslilo. Ale došlo i na puky a k velké radosti ledařů se hned při prvním tréninku na kolínském ledě letos vůbec vysklilo plexi. Ledaři si tak vyzkoušeli, jestli rychlou výměnu nezapomněli, a hokejisté áčka si nasypali ranec štěstí. I s tím ho ale čeká série náročných tréninků.

,,V počátku to bude kombinace led-suchá," nastínil Rác s tím, že tímto způsobem musí urychlit přípravu. Na led se totiž dostali poprvé až 8. srpna , oproti některým svým soupeřů poměrně dlouho.

Kdo v pátek 8. srpna trénoval?

černá: Hanzl, Skokan, Šafránek, Malý

červená: Pácal, Pýcha, Morkes, Ježek, Kadlec st., Valášek

modrá: Barták, Jelínek, Zumr, Šifta, Semirád

žlutá: Muláček, Chmelař, Fiala, Kadlec ml., Vágner

zelená: Klíma , Sladký, Mejzr, Hlavatý

gólmani: Moravec, Sejpal, Hermann, Blažek

Program na kolínské ledové ploše pokračuje sobotním ranním blokem tréninků juniorů, staršího dorostu a áčka. Od neděle se pojede na plný program, tréninku všech mužstev.

Pro úplnost článku, mladší dorostenci A prohráli i své druhé přátelské utkání. Po středeční prohře 0:4 v Hradci Králové Kazašskému soupeři nakonec podlehli 2:7.