A-tým - reportáž
01.11.2021
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Martínek: Měli jsme na to, abychom z Vrchlabí nějaké body odvezli

clanek-1

Kozlové sobotní utkání ve Vrchlabí prohráli 3:4. Bojovali až do samotného konce o remízový bod, ale nakonec marně. Kozly to po utkání mrzelo o to víc, že šanci na zisk minimálně bodu cítili. To by byl ve čtvrtém Vrchlabí rozhodně úspěch.


,,Musím kluky pochválit za výkon, nasazení, za chtění získat body, ale laciné chyby a laciné vyloučení, které soupeř potrestal, nám body vzaly. Musíme se z toho poučit, protože to je velká škoda. Měli jsme na to, abychom z Vrchlabí nějaký bod odvezli. Jedeme domu s nulou a je to smutné,“ řekl po utkání trenér Kolína Petr Martínek.

Jeho tým sice v utkání vedl, ale pak už jen dotahoval. V poslední třetině zdramatizoval dvakrát, když nejprve dotáhl na 2:3, pak na 3:4, ale branku nedal. Zazněla několikrát tyčka.

,,Nebylo nám souzeno. Někdy něco padne, dneska se tyčky vracely do kouta. Měli jsme trošku smůly, možná trochu nešikovnosti. Prostě góly jsme nedali. Měli jsme ale i jiné šance, nadějné přečíslení, ale taky jsme nevyužili. Ve druhé třetině jsme měli jasnou příležitost, jeli jsme dva na jednoho. Trefili jsme soupeřovu brusli a soupeř z protiútoku dal na 3:1. Místo vyrovnání jsme dostali gól. Je to těžké. Je to ale sport. Jednou jde štěstí naproti, někdy se odkloní. Musíme zvednout hlavy, dobře během reprezentační přestávky potrénovat a připravit se na další část. Bude nesmírně důležitá. Body potřebujeme, chceme udělat vše proto, abychom soutěž zachránili,“ prohlásil kolínský trenér jednoznačně.

Kozy čeká po týdenním zápasovém volnu hned trojice zápasů. Doma hostí v pondělí 15. listopadu Litoměřice a v sobotu 20. listopadu Třebíč. Tedy aktuálně druhý a první tým tabulky. Mezitím ve středu 17. listopadu vyjedou na pražskou Slavii.