Rozhovory
29.04.2024
Autor: Klub

Trenéři za poslední sezony udělali s mančaftem kus práce, zhodnotil sportovní manažer Lukáš Krejčík

clanek-1

Kozlům od středy začne příprava na další, již pátou, sezonu v Chance lize. Těsně před jejím startem jsme si ještě se sportovním manažerem klubu Lukášem Krejčíkem připomněli sezonu uplynulou, o tom, koho již v dresu Kozlů neuvidíme či jaký realizační tým bude na střídačce.


Kozlové mají za sebou čtvrtou sezonu v Chance lize. Jaké je hodnocení uplynulé sezony nyní s odstupem času?

Ty pocity jsou pořád smíšené. Před sezonou jsme se chtěli pohybovat na pozicích kolem play off a vetší část sezony se nám to i dařilo. Samozřejmě poslední zápas základní části, který rozhodl o našem ne postupu, byl pro nás hodně hořký. Na stadioně, kde dorazilo přes dva tisíce diváků, panovala skvělá atmosféra a chtěli jsme play off uhrát, když jsme se dostali tak blízko, ale všichni víme jak to dopadlo.

Náš tým byl před začátkem soutěže pasován za jednoho z hlavních kandidátů na sestup. Jaké to bylo se s tím po celou sezonu vypořádat?

Věděli jsme, že pro nás sezona bude velmi náročná tak jako každý rok. Vetší část sezony jsme hráli s velmi mladým kádrem a když se nám ještě v prosinci do konce sezony zranil Adam Dlouhý a o měsíc později Petr Koukal, tak se nám moc lehce nedýchalo, to se přiznávám. Na konci ledna se nám povedlo přivést do týmu starší a zkušené hráče, kteří nám pomohli v závěru sezony a mohli jsme bojovat do posledních zápasů o postup do play off.

Soutěž byla letos za poslední ročníky asi nejvyrovnanější. Rozhodovaly maličkosti a každý bod byl nesmírně důležitý. Nakonec se hrálo v posledním utkání se Slavií o postup do předkola, přišla skvělá divácká návštěva. Co chybělo k postupu?

V rozhodujícím zápase proti nám stál mančaft, který měl nejlepší aktuální formu ze všech. Slavia měla výtečnou poslední čtvrtinu soutěže a to u nás potvrdila. Na druhou stranu i my jsme měli slušnou formu v poslední čtvrtině a cítili jsme, že máme silný mančaft, který když postoupí do play off, tak může jít klidně dále. Ale Slavia byla ten zápas prostě lepší a zaslouženě vyhrála.

Jak to vypadá s kádrem pro nadcházející sezonu, bude se výrazně lišit oproti té uplynulé? Známe již jména hráčů, kteří budou v týmu pokračovat, příp. které v další sezoně v barvách Kozlů neuvidíme?

Na kádru se od konce sezony pracuje a bude se určitě pracovat i přes letní měsíce. Ze stávajícího kádru mají smlouvy Kryštof Ouřada, Jakub Soukup, René Piegl, Petr Moravec, Kryštof Lang a Matěj Pinkas. O podpisech nových smluv a příchodech nových hráčů budeme fanoušky postupnš informovat od tohoto týdne. Co se týká odchodů tak v týmu nebude pokračovat Stanislav Vrhel, který dal přednost jinému klubu v Chance lize, zároveň nové smlouvy nebyly nabídnuté Štěpánovi Němcovi, Zdeňkovi Královi a Danovi Šedivému. Všem těmto hráčům děkujeme za odvedené služby za náš klub a budeme i nadále sledovat.

Realizační tým má s prací s týmem plném mladých hráčů již velké zkušenosti. Budete na ně opět sázet a trenéři budou pokračovat?

Ano, trenérský tým bude pokračovat ve stejném složení jako v minulé sezoně. Trenéři za poslední sezony udělali s mančaftem kus práce v Chance lize, kde nás každý rok pasují na adepta na sestup. Společně oba trenéři a klub projevili zájem pokračovat ve společné práci a dostat tým v příští sezoně do play off. A s tím souvisí i to, že se budeme snažit sestavit konkurence schopný tým, který bude mít potenciál a ambice.