A tým - preview
19.09.2023
Autor: David Hora Foto: Jan Jack Kobzáň

PREVIEW: Třetí kolo Chance Ligy je tady! Doma proti Jihlavě

clanek-1

Kozly ve středu 20. září čeká po výhře v prvním kole Chance Ligy a prohře proti Porubě třetí utkání letošní sezóny. Kozlové se utkají s historicky nejúspěšnějším týmem československé extraligy, Duklou Jihlavou. Pikantní zápas to jistě bude pro Josefa Skořepu, který ještě minulou sezóně nastupoval právě za Duklu, kde strávil předchozích osm sezón a byl jedním z klíčových článků týmu.


Aktuality z týmu

Kozlové po prvním zápase letošního ročníku Chance Ligy, který vyhráli, ochutnali také chuť porážky, když ve druhém kole Chance Ligy prohráli 2:3 proti Porubě. O to hořčejší porážka byla v tom, že Kolínští celý zápas dotahovali a měli i šanci vyrovnat. Trenér Petr Martínek to po zápase shrnul takto: “Jsme samozřejmě hodně zklamaní, hlavně z našeho výkonu v první třetině, kterým jsme soupeři darovali vítězství. Prohráli jsme ji 0:3 a to rozhodlo. Od druhé třetiny jsme byli více než vyrovnaným, možná i lepším týmem, ale už jsme to nestihli dotáhnout, i když jsme ty šance na to měli, ale neproměnili jsme je a odjíždíme s prázdnou.”

Středočeši zápas v Kravařích odehráli na tři lajny a šest obránců, týmu chyběl Lukáš Pajer, který byl nemocný a do zítřejšího utkání by měl nastoupit, Lukáš Sýkora, který se stále léčí po nemoci a Kryštof Lang, u kterého není jisté, zda nastoupí. Přesná sestava bude k dispozici hodinu před utkáním na sociálních sítích týmu nebo na onlajny.com.

Informace o soupeři

Jihlava vstoupila do Chance Ligy úspěšně, když se jako první utkala s novým účastníkem české druhé nejvyšší soutěže, znojemskými Orly, ze zápasu si Jihlavští odnesli tři body po výhře 3:2. Druhý zápas Dukla odehrála proti Frýdku-Místku, už po dvou minutách sice prohrávala, ale ještě v první třetině si vedení vzala a Východočechům už ho nevrátila.

Po účasti v baráži o extraligu v sezóně 2021/2022 mohla být pro mnoho fanoušků minulá sezóna Dukly zklamáním, když tým skončil po základní části až sedmý a vypadl už ve čtvrtfinále. Tým z Vysočiny si po sezóně prošel řadou obměn. Jihlavští v této sezóně sazí na mladou krev se základem několika veteránů.

Vstupenky

Vstupenky na středeční zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Partnerem utkání je společnost Jon CZ (www.jon.cz), která věnuje ceny do přestávkové divácké soutěže, na kterou se můžete opět těšit. Přijďte Kozly podpořit v jejich třetím utkání letošní sezóny.