A-tým - ohlasy
22.09.2023
Autor: David Schlegel

S tak dobrým soupeřem jsme letos ještě nehráli, hodnotí duel s Jihlavou trenér Martínek

clanek-1

Hokejisté Kolína prohráli podruhé v řadě se silným soupeřem o jediný gól. Proti Dukle Jihlava, která zatím v Chance lize neztratila ani bod, podlehli Kozlové 1:2. “Jsme samozřejmě zklamaní, že jsme prohráli. Musíme ale na druhou stranu uznat, že Dukla se představila ve výborné formě a dá se říci, že nás celý zápas k ničemu pořádnému nepustila. Padesát minut na kolínském ledě dominovala a my jsme pak měli v posledních deseti minutách chvilku, kdy se nám podařilo snížit a bojovali jsme o bod, ale nakonec jsme na něj nedosáhli,” hodnotil zápas trenér mužstva Petr Martínek.


Dukla přestřílela Kolín 31:21, ale prosadila se poprvé až těsně před polovinou zápasu. Na začátku třetí části pak Kozlové inkasovali podruhé. “Nemůžeme klukům vytknout, že by nechtěli, málo se snažili nebo nebojovali, ale Dukla byla v zápase doopravdy dominantní. Absolutní pochvalu zaslouží jeden hráč, a to je Kuba Soukup v brance. Ve čtvrtek jsme měli jen dobrovolný trénink a zápas budeme s mužstvem rozebírat až v pátek,” uvedl kouč.

Kolín se nevzdal a v poslední desetiminutovce začal kousat. Necelých pět minut před koncem třetí třetiny se dotáhl na jednobrankový rozdíl. “Když Standa Vrhel snížil, věřili jsme, že bychom si na bod ještě mohli sáhnout. Vypracovali jsme si tam vyloženou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili. To k hokeji patří a pro Jihlavu by bylo asi kruté, kdyby po výkonu, který tady předvedla, nezískala tři body. A dodávám že i po výkonu, který jsme padesát minut předváděli my,” popsal Martínek.

Po výhře Kolínských v úvodním kole nad Přerovem hokejisté ze středních Čech dvakrát prohráli s adepty na čelní umístění v Chance lize, Porubou a Jihlavou. “Když porovnám obě mužstva, Poruba i Jihlava předvedly výborný výkon, ale Dukla byla o něco bruslivější. Letos jsme se s tak dobrým soupeřem nepotkali, a to ani v přípravě, ani v mistrovském utkání,” vysekl Petr Martínek poklonu Dukle Jihlava.