A tým - preview
24.09.2023
Autor: David Hora

PREVIEW: Do Kolína přijedou Orli! V pátém kole čeká Kozly nováček ze Znojma

clanek-1

Na kolínském zimním stadionu se v pondělí 25. září od 18:00 v pátém utkání letošní sezóny Chance Ligy proti Kozlům představí znojemští Orli, ambiciózní nováček, který strávil deset sezón v rakouské ICEHL (Původně EBEL) a minulý rok dominoval třetí nejvyšší české soutěži. Kolínští budou bojovat o pozici na předních místech tabulky po sobotní výhře nad rezervou Pardubic.


Aktuality z týmu

Kozlové mají před utkáním proti Znojmu pouze jednodenní pauzu po výhře nad Dynamem Pardubice B. Kolínští si po vydařeném utkání domů odvezli tři body. „Jsme nesmírně šťastní, že vezeme tři body, pro které jsme sem jeli. Bylo to utkání nahoru dolů, soupeř otočil skóre, ale nesmírnou bojovností jsme ho během čtyřiceti vteřin otočili my a po zásluze jsme vyhráli,“ komentoval zápas trenér Petr Martínek.

V minulém utkání se do sestavy po zranění vrátil Kryštof Lang, který ve svém prvním zápase zpět hned skóroval. Sestava si prošla řadou obměn a hledání vhodného složení lajn. Týmu stále chyběl David Sýkora, který se léčí po nemoci. Přesná sestava bude k dispozici na sociálních sítích týmu nebo na onlajny.com hodinu před začátkem utkání.

Kozlové tak vstupují do pátého kola z pátého místa tabulky s šesti body po dvou výhrách nad Přerovem a pardubickou rezervou a prohrách proti Porubě a Jihlavě.

Informace o soupeři

Velmi ambiciózní nováček soutěže vstupuje do zápasu až z dvanácté příčky tabulky. V prvních dvou utkáních Orli utrpěli porážku nejprve proti jihlavské Dukle a poté proti Přerovu. Body si připsali až ve třetím kole v moravském duelu proti Zlínu, který porazili 5:1. Pondělní střetnutí bude pro Znojemské druhé utkání za dva dny, první část dvojzápasového tripu Jihomoravané odehráli na západě Čech proti Sokolovu, kde prohráli 2:0.

Znojemští se v roce 2011 připojili do rakouské EBEL ligy, kde následně strávili dalších deset sezón. Největším úspěchem Orlů v rakouské lize byla účast ve finále v roce 2016. Minulou sezónu se znojemský tým rozhodl vrátit se do českých soutěží a nastoupil v druhé lize, kde dominoval, když si ze 120 možných odnesl 111 bodů a ve 40 utkáních vstřelil 226 branek. V play-off Orli nedali nikomu šanci, poté co neprohráli jediný zápas a vybojovali si postup do Chance Ligy.

V letošním ročníku Chance Ligy tým míří s ambicemi opět vysoko. Znojemští od minulé sezóny posílili například o Švéda Antona Karlssona nebo Jana Bartka, obránce, který v minulé sezoně v 56 utkáních nasbíral 28 bodů v dresu Prostějova a Zlína.

Vstupenky

Vstupenky na pondělní zápas si můžete zakoupit online, anebo pokud preferujete zakoupení vstupenek přímo na místě, budou vám k dispozici dvě pokladny, které se otevřou hodinu před začátkem utkání. Vzhledem k rekonstrukci probíhající za zimním stadionem bude limitovaná možnost parkovacích míst, parkovat můžete v ulici Brankovická a směrem k atletickému stadionu. Doporučujeme vám využít městskou hromadnou dopravu, která je zdarma.

Zápas proběhne v motivu studentského utkání, vstupenky byly rozdány do všech základních a středních škol v Kolíně, tak pojďme naplnit náš zimák až po střechu, vytvořit skvělou atmosféru a dohnat Kozly k jejich třetímu vítězství v této sezóně.

Louda Auto+ | Podebrady

Partnerem utkání je společnost LOUDA AUTO (https://autolouda.cz/), která věnuje ceny do přestávkové divácké soutěže, na kterou se můžete opět těšit. Utkání bude sledovat také Kozel Ruda, tak ho přijďte navštívit a podpořit Kozly v jejich pátém utkání letošní sezóny.