Rozhovory
26.09.2023
Autor: Daniel Krátký, Jan Šimek | Foto: Jan Jack Kobzáň

Role mentora? Jsem na ni zvyklý, přiznává Skořepa. Chválí mladé pušky i atmosféru

clanek-1

Pět zápasů, stejný počet kanadských bodů. Zkušený útočník Josef Skořepa, který v létě zamířil do Kolína, prožívá povedený vstup do nového ročníku Chance ligy. Jak hodnotí pondělní vítězství nad Znojmem a co říká na své nové působiště?


Pepo, jak se ohlížíte za pondělní výhrou nad Znojmem?
Vyhráli jsme 5:0, což vypadá jednoznačně, ale jednoduché to opravdu nebylo. Znojmo mělo spoustu výborných šancí, výborně nás podržel Kivi (brankář Henri Kiviaho – pozn. red.) a naopak našemu týmu to tam hezky napadalo. (směje se)

Výsledek 5:0 je fakt jednoznačný. Očekávali jste něco podobného?
Spíš jsme byli na zápas dobře připraveni. Soupeř měl jeden zápas v nohách, ale je začátek sezony, takže to nic moc neznamená. Všichni jsou plní sil. Každopádně my jsme hráli, co jsme chtěli a zvládli jsme to dobře.

V novém ročníku Chance ligy jste zatím sehrál pět utkání a na svém kontě máte stejný počet bodů za dva góly a tři asistence. Velmi dobrý start, že?
Co se týče bodů, ty už tolik nevnímám. Hlavní je, aby se dařilo týmu a dařilo se a byli jsme nahoře. Kluci mě snad berou snad dobře a doufám, že to bude fungovat pořád stejně. Cítím se dobře, jsem kousek od domova, takže se na mě chodit koukat rodina, což je pro mě úplně super.

Vedle sebe máte mladé pušky – naposledy dvacetileté útočníky Lukáše Pajera a Stanislava Vrhela. Jak vám sedí mentorská role?
Jsem na to zvyklý spoustu let, že někomu něco radím. Jsou to talentovaní kluci, radit jim skoro není potřeba. Samozřejmě jim sem tam něco řeknu, často si to však udělají podle sebe. (směje se). To je ale v pořádku, to je mládí… Každopádně v nich vidím slibnou budoucnost a potenciál pro kolínský i hradecký hokej.

Utkání se Znojmem sledovalo přímo na zimáku takřka patnáct stovek diváků i díky studentům, kteří na stadion dorazili. Jaká byla atmosféra?
Všichni jsme koukali, kolik je na stadionu lidí. Každopádně doufáme, že budou chodit ještě ve větším počtu. Daří se nám a bylo bychom rádi, kdybychom měli ještě větší podporu.

Podtextem zápasu se Znojmem byla podpora charitativní akce ŽIVOT PRO MARTÍNKA, na kterou klub přispěl. Co na to říkáte?
Je úplně úžasné, když se něco podobného povede udělat a na stadion přijde na spousta lidí, kteří podpoří dobrou věc. Je úžasný pocit pro lidi i pro nás, když se podobná akce povede.