A tým - preview
27.09.2023
Autor: David Hora | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Středeční zápas na Moravě! Kozlové se utkají se Zlínem

clanek-1

Kozlové se po vítězném domácím zápase proti Znojmu a jednodenní pauze vydávají na jihovýchod České Republiky, aby se ve středu 27. září od 17:30 utkali s mistrem TELH z roku 2014, zlínskými Berany, na pověstném stadionu Luďka Čajky. Bude se bojovat o pozici v horní polovině tabulky, takže bude k vidění velká bitva.


Aktuality z týmu

Kolínští odehráli zápas pátého kola Chance Ligy proti ambicióznímu nováčkovi ze Znojma, tomu však nedali ani šanci a po výhře 5:0 si doma nechali všechny tři body. Trenér Petr Martínek zápas okomentoval takto: „Kvalitní výkon celého týmu ve výborné atmosféře na zimáku. Velmi dobrý soupeř, který pro nás naštěstí své šance nevyužil. Náš výkon byl od všech hráčů 100% a hráči zaslouží pochvalu.“

I přes jednoznačný výsledek to však pro Kolínské nebyl jednoduchý zápas. Ve svém komentáři to zmínil zkušený útočník Josef Skořepa, „Vyhráli jsme 5:0, což vypadá jednoznačně, ale jednoduché to opravdu nebylo. Znojmo mělo spoustu výborných šancí, výborně nás podržel Kivi (brankář Henri Kiviaho – pozn. red.) a naopak našemu týmu to tam hezky napadalo. Vyhráli jsme 5:0, což vypadá jednoznačně, ale jednoduché to opravdu nebylo. Znojmo mělo spoustu výborných šancí, výborně nás podržel Kivi (brankář Henri Kiviaho – pozn. red.) a naopak našemu týmu to tam hezky napadalo.”

Kozlové tak do šestého kola vstupují s devíti bodyza tři výhry a dvě prohry, devět bodů jim stačí na pátou pozici v tabulce na čtvrtý Vsetín ztrácí dva body a na první Porubu čtyři.

Informace o soupeři

Zlínští vstoupili do své druhé sezóny Chance Ligy po sestupu z nejvyšší soutěže velmi neúspěšně, když si z prvních tři zápasů odnesli pouze bod. To se však změnilo ve čtvrtém kole, ve kterém přehráli Frýdek-Místek 2:0, na první výhru v sezóně navázali v pátém utkání, když porazili ambiciózní Prostějov s jistotou, 4:1. Sedm bodů jim stačí na prozatím sedmé místo, dvě příčky a dva body za středočeským týmem.

Tým Beranů si po finálové účasti a neúspěšné baráži prošel celou řadou odchodů, když tým opustili nastálo i Antonín Honejsek a Libor Kašík, tedy oba hráči, kteří byli klíčovou částí zlatého týmu PSG v roce 2014. Na druhou stranu směrem na Moravu mířil například ex-kolínský obránce Zdeněk Čáp.

Tohle bude druhé setkání těchto týmů v této sezóně. To první, které však bylo součástí Letních hokejových her, zvládli lépe hokejisté Zlína. I přestože Kozlové rychle vedli, Berani se vrátili do hry a zápas obrátili a upravili na konečných 4:1.

Středeční duel ukáže aktuální formu obou týmů. Úvodní buly bude vhozeno v 17,30 a zápas rozhodne, kdo prodlouží vítěznou sérii a komu naopak skončí.