A-tým - ohlasy
01.10.2023
Autor: David Schlegel

Nechodili jsme do míst, kde to bolí, hodnotil Piegl porážku se Sokolovem

clanek-1

V každé ze tří třetin soupeře výrazně přestříleli, přesto Kozlové po domácím zápase se Sokolovem odešli s prázdnou. “Do utkání jsme nevstoupili úplně špatně. Měli jsme převahu, ale nedokázali jsme proměnit šance a soupeř potrestal naše chyby a byl efektivnější. Na vedoucí gól soupeře jsme rychle odpověděli, pak už se to nepodařilo,” hodnotil zápas osmadvacetiletý obránce Kolína René Piegl.


První třetinu Kolín prohrál 1:2, ve druhé části přestřílel Sokolov 11:4, ale vyrovnat se mu nepodařilo a naopak inkasoval minutu před sirénou potřetí. “Ve druhé třetině jsme byli po většinu času v útočném pásmu, ale nedokázali jsme žádnou šanci proměnit. Nebyli jsme v místech, kde to bolí a odkud se dávají góly a to asi rozhodlo,” vysvětloval hráč, který loni odehrál čtrnáct zápasů z mateřský Mountfield HK.

Celkově Kolín přestřílel soupeře 35:17, výborný zápas odchytal sokolovský gólman Petr Hamalčík. “Určitě soupeřův brankář chytal dobře, ale stejně tak bych řekl, že náš gólman Soukup chytá od začátku sezony výborně. Málo jsme se tlačili do brány, nebyli jsme efektivní v koncovce,” říkal René Piegl, který si v zápase připsal asistenci u jediného gólu Kolína.

Rozhodující chvíle utkání hledal Piegl už v první třetině. “Špatné bylo to, že jsme se nechali v první třetině třikrát vyloučit. V každém oslabení jsme dostali do hry. Kdybychom se vyloučení vyvarovali, mohli jsme ráz utkání určovat my. Pustili jsme je do hry, inkasovali jsme v oslabení. Měli jsme být disciplinovanější,” přemítal.

Prohra se Sokolovem je prvním nepříjemným překvapením sezony na úkor Kolína. Kozlové jinak zatím předvádějí velmi dobré výkony. “Do sezony jsme vstoupili dobře, v prvním domácím zápase jsme porazili Přerov. Řekl bych, že po špatné první třetině jsme podali velmi dobrý výkon s Porubou, stejné to bylo i s Jihlavou. To jsou všechno soupeři, kteří pomýšlejí na vyšší příčky. Sokolov je asi spíše protivník, který se bude motat někde okolo našeho umístění,” dodal Piegl.

Sokolov přijel do Kolína překvapit a uspěl. “Uvědomovali jsme si důležitost tohohle zápasu, ale neřekl bych, že jsme byli pod tlakem. Chtěli jsme ho urvat, navíc to bylo doma před fanoušky. Nepodařilo se to a budeme muset tvrdě pracovat na tom, abychom nějaké body přivezli z venku. A také, abychom prohru odčinili před našim publikem a udělali tady divákům radost,” doplnil na závěr René Piegl.